mandag 31. mai 2010

Det nermar seg stadig til oppstart på noke som kan minne om trearbeid. Det vil sei at det har bare blitt ei slett grop i eit krater som har fått litt bedre masse oppå. Mi er nemmleg eigrar av det som betegnast som drit masser, så det måtte på litt singel/pukk. Så trur eg at kanskje det blir ein snikkar å treffe på Køsa frå og med på torsdag. Så nå håpar mi att det ikkje blir så mykje venting og opphald, men att det blir "plankekjøyring" fram til mi har flytta inn...:) Er jau lov å håpe.

Når mi skal vere inne, eller kor lang tid det skal brukast er litt uvisst. Men snikkaren har sakt, at for det om at me nå kjem litt seint i gang, skal det hentast inn med litt meire mannskap. Så då får me sjå om det blir innandørs eller utandørs joletre på køsa til jol.

Me må verkleg sete i gang med å bestemme oss for kva me ønsker med tanke på kjøkkeninnredning. Eg har tegningane klare, men ikkje kven som skal lage det. Har selfølgeleg mykje og sei på pris. Og prisen varierar veldig, på dei 3 stadane me har høyrt på til nå. Har ikkje syns det vore noke nødvendig å engasjere meg allt for mykje om kva me skal velge, før dei endelege tegningane på husi er klart. Men nå er dei klare, så då må mi sveive i gang hjula.

Høvdingen returnerar i morgo kveld, sø då blir det nok satt fleire prosjekt til verks.

Ha ein fin dag, og håpar du får kosa deg i sola som varmar så godt om dagen - forsmak på sommar.

torsdag 20. mai 2010

Vår å hage..:)

Ja i dag kan ein jammen meg sei att førsmaken på sommar va ti å føle på. Sø nydelegt som det var, etterlengta rett å slett..:)
Sidan der er manko på egen hage å blogge om, har eg tjuv knipsa noken bilder av den fine hagen til ho mor. Det er jau tidleg på våren ennå, så ingenting har grodd seg til. Ser litt stusslegt ut nå, men du verden når sol og varme får gjort sitt, så er det blomar, buskar å tre som kappar om å vere den frodigaste og finaste.



I manko på kunnskap om korleis eg snur bilda, så fær di bruke blikket til å snu bildet med..


Her ser du ein søt nelliktulipan som he opna seg dei seiste dagane..





Her er det ein portal inn til leik og moro, samt inn til ein smakebit av det som gartnaren hadde å by på detta året. Foreløbig gullerøttar og jordber - NAM...:)
Gøtt for små føttar å ha nøke å kose seg med mens ein leikar.
Portalen blir på sommaren omkransa av kattehale, men den har litt tid igjen før lauva sprett.





Lewesia stend i blomst nå, den er så fin.






Ein kosleg liten dam, som gjøymer seg bak ein blømande bekkeblom.







Stemorane som kosar seg i sola.







Ha ein fin kveld, og ei god pinse.

onsdag 19. mai 2010

Då ser det ut som mi he gått frå å vere eigrar av to kol haugar, ti å vere eigrar av ein einaste stor jordhaug...Ændeleg he gravinga starta..:) Dei som grev har så mykje og gjere, at det er i fyrste omgang bare tomta som skal gjerast så ferdig at dei kan starte å støype etter kvart. Det blir då sett litt på vent med vatn og kloakk og straumtilførselen som skal i jorda. og ikkje minst seiste finpuss å flytting av masser. Slik såg det ut i dag då eg va å såg..det såg rett å slett ikkji ut..hehe











Kontrast mot all den svarte jorda. Fine kvite blomar på kirsebertreet.






Rett foran maskina er huset skal stå. Litt vanskleg å sjå, men ein kan sjå ( om ein legg godviljen til) att det er ein firkant som ligg lågare enn resten av terrengi.







Her æ dreneringgrøfta klar å detta æ platåi husi skal stå på.






Eg ringte til VTK sikkert to månadar før me skulle brenne og sa at me ynskte å ta ned to punkt med ledning. Dersom me stillte med grøft inn til huset, skulle dei stille med ledning. Det blir bra, syns ikkje akkurat det er så kjempe fint med ledningar "dinglande" runt husveggane, så blir greit å få dei under jorda der ein slepp å sjå dei. Dei ledningane me har hatt på Køsa fram til nå har sigi lengre og lengre ned, i tilegg til att det har blitt gjort endringar på gard og grunn dei åra me har budd der.



Nei, ha ein fin kvell alle sammen..

søndag 16. mai 2010

Ein smugkikk..

Hipp hurra...ein dag for tidleg, men men. Eg skal feire dagen på arbei i år, det blir nok koslegt.

Ellers har det vore ein del spørsmål om huset mi skal bygge, frå forskjellige folk som har høyrd om dei galningane på vestkanten søm svidde ned huset sitt for å bygge nytt..:) haha...smiler...

Her er deet nokon spørsmål som eg kan svare på til nå :

¤ Mi har valgt å ikkje ha kjellar. (noke me kanskje kjem til å angre på, men valget er tatt så nå får me halde oss til det).

¤ Huset skal byggast i litt sveitserprega stil.

¤ Huset er på litt over 120 m2 i grunnflate. Det er eit 1 1/2 etasjes hus, med 4 soveromm, loftstoge og baderom oppå. I 1 etasje er det eit soverom, gang, bad, vaskerom, eletriskrom, bod, spiskammers og selfølgeleg stoge og kjøkken.

¤ Skal ha to fløya dør ( noke som eg selte sno scootern min for å få,hehe...Trur den handlen er vert det). Syns det er så fint, og i vårt tilfelle vil det gje huset ei veldig fin utsmykkning.

Å sidan eg er frå Lauvrak å er ei jente har eg tendens til å gå ei gång tungt enn mange lette. Så då er det praktisk med brei dør når eg skal inn med mykje pikk-pakk på ein gong..hehe..Om det er noken som har kjennskap til denne egenskapen, trur eg det er opptil fleire som villa ha sakt at det ikkje er noken god egenskap...hehe..

Her er det huset som me ein gong fant som me lika. Utvendig er det nesten det samme. Men me har det litt høgare, skal ha ståande kledning, like store glas på framsida som på baksida. Me skal ha eit takglas mitt på taket opp mot skogen, der badet skal vere. Å for å ikkje gløyme den fine døra.


Dette er sida ned mot vatnet. Kjøkknet er til venstre og stoga til høgre. Trur det blir ei super løysning med tanke på utsikt. ( Trur kanskje att me må ut med litt round up for å halde skogen nede på sikt ... tihi..)





Detta er sida opp mot skogen.





Håpar du lika huset. Koslegt om du legg att ei lita helsing eller to...

Ha ein fin kveld vidre og kos deg på 17.mai...

fredag 14. mai 2010

Ventar ennå...:)

Jeps...

Dagane gjeng å vikune likeså...

Det som skjer på denna fronten nå er fremdeles ikkje så mykje. Men mi veit nå litt datoar. Som f.eks att gravinga startar til tysdag, snikkrane startar på grunnmuren om 14 dage. Så då skjer det snart noke. Ellers så he me fått tegningane av draumehuset økkes. Trur det blir veldig bra, me er vertfall veldig fornøgde, så håpar det blir så bra som det me trur det blir.

Ellers har me fått gjort litt på Køsa au denna veka. Høvdingen har høgd ved, med tanke på plassering av brønn og utsikt. Så det blir nok bra. Ellers har han og snikkera litt på garasjen, inni furtebua si. Hehe...ser litt komisk ut når han he satt upp att noke av den panelen me hadde i stoga, og i tilegg hengt opp igjen kjøkken innredninga...tihi....:)

Ellers så he høvdingen og pappa tatt på seg ein liten jobb førr nøken å ta ned eit aneks. Ei tømmre, som skal flyttast. Så det gjeng litt tid der au...:)

Nei alla i hopes....Ha ein fin kveld å ei super helg...Dagen i dag he vørt nydleg, håpar resten av fri helga mi blir like god...


:) Kos å klæmz

fredag 7. mai 2010

Seiste rest..

Sø va det seiste rest av det søm ein gång va eit hus å ei løe. Nå he mi fått beskjed om att gravinga kjem til å starte til veka. Så då skjer det litt atte. Me har og begynnt å hogge til ein plass der den nye brønnen ska vere.
Her er dei seiste bilda av slik det ser ut akkurat nå.













Nei, nå må eg snart på jobb. Ha ein fin fin dag alle sammen...:)

søndag 2. mai 2010

Vår å heimlengsel..:)

Etter vinter, kjæm vår. Å nå kan ein jammen meg sei att det er vår. I dag he eg å mini vert på besøk ti bestemor Unni/svigermor i Breivik. Det utløyste ein skikkleg heimlengsel ti Køsa. He fram ti nå tenkt att eg kanskje kjem til å få det litt rart med å flytte tilbake i forhold til nærheten til sentrum, arbeid, barnehage og venner. Men det er vestkanting eg har blitt, kjennte det i dag. Det å vere i Breivik å heimi på Køsa på våren å sommaren æ den beste tida. Då he mi sol mi au. Er nemmleg sollause i nesten 3 mnd på vinteren, frå november til februar. Men kan som min gode nabo Sigrunn sa då eg flytta dit, ein må ikkje sjå på det som eit problem, for på den tida er ein mykje inne uansett. Å om ein vi ha sol, får ein oppsøke sola. Værre er det ikkje ( kan i hverfall ikkje gjere det verre..) hehe

Tenkte sidan eg var i heimlengselens hjørne, å legge med bilde av det som har vore vår for oss på Køsa tidlegare år....

Dei gule liljene må til...å i den sterke vår sola, skvatt dei tidleg opp..






Krokusane tittar opp..





Klosterklokkene er så fine..





Isen som bryt opp langs land..





Å vatni søm brusar ned i bekken, når det smeltar som verst på heia..





Å til slutt når ein he våga seg å plante ut litt vårblomar i pottene..





Våren er så god...Allt blir nytt. I å neste år gjeld det allt på Køsa..hehe



Ha ein fin kvell alle sammen...:)