søndag 26. september 2010

Effektiviteten sjav...:)

Det nermar seg stadig, både til tett hus, jol og dermed innflytting.

Det har etter noke stopp i frammgangen vore litt frammrykk for både snikkrane og huseigrane. Dagen i dag har me vore kjempe effektive. Rydda skog mens me måla. Med rydding så meiner eg att me rydda opp at etter me rota det til for to år sidan. Tenk det er alt to år sidan me fekk den gode, rette vegen som me "jobba" iherdig for å få til. "Jobbinga" gjekk ut på å mase...:) Å det er det eg som er best til, så seiste del av våren i 2008 bruka eg mykje tid i telefonen på å mase på grunneigaren som eig rundt oss på alle endar og kantar. Men me kåm i mål...heldigvis...Ellers ville ikkje det prosjektet me held på med nå vore like enkelt. Vegen var nemmleg ikkje av god standard, så noken lastebil hadde det ikkje vore på Køsa på mange år...


Her ser di korleis utgangspunktet til veggen var. Ganske tilgrodd i motsetning til nå, au litt koslegare...:)








Her skal vege gå igjennom frå hovedvegen.









Her ser di akkurat dei fyrste glimta av jordet på Køsa. Etter ein liten haste aksjon på tri motorsager tilhøyrande ein veldig snill og alltid go venn Hans Magne, snille snille pappan min og høvdingen sjav. Eg var på tida allt for tjukk til skogsarbeid...hehe








Her er den nye vegen stort settt grovt graven. Mange lettare skuldre bare av å sjå på vegen, sidan den gamle bydde på mang ei utfordring. Den verste va på isute føre...tjoho...Der den einaste trøsta va at eg ville støppe tilslutt.










Her er høvdingen på den gamle vegen. Ser godt høgdeforskjellen...










I dag hellt me som sakt på å rydde litt kvist, å ein super måte å fjerne rot på er å brenne. Slik ser det ut i dag, me har gjort litt rundt om kring, men er langgt i frå ferdige med alle planane. Kankje før eg blir bestemor er me i mål...hehe












Så tilbake til huset og dagens frammgang.

Her ser ein at taksteinen har kåmi seg opp på taket, men er ikkje fordelt ennå. Har au fått eit inngangsparti som gjer til at husi ikkje ser fullt så brakke aktikt...:)










Det hadde blitt bestillt for lite ferdig grunna og måla panel, så det er noke av det mi gjorde i dag. Måla halve denna veggen. Visste du att prisforskjellen på ferdig grunna kledning med eit strøk ikkje utgjer prisen på måling og arbeid?. Eit regnstykke me fremdeles undrar oss over at ikkje fleire dreg nytte av. Håpar ikkje det er ei bakside med dette me ikkje har sett ennå. Men det vil tiden vise.










Har og tatt eit strøk på vannbretta rundt glasa på denna sida. Ser fram til at glasa kjem. Trur og håpar dei er rett rundt hjørnet. Dei blir laga i kvitseid forøvrig.




















.




Syns det har blitt nok skriveri for ein dag...må nokk kubbe...tileg på`n i morgo...

- Natta-

Håpar veirmeldingane slær til og at me går ei super veke i møte....

mandag 13. september 2010

Prosjekt fullført..:)

Om ikkje husi æ ferdig, sø er i hvertfall eit til av prosjekta mine det....


Mamma er jammen god å ha. Instillt på å få vekk stolen av what to do list, sø sette ho i gang mæ stolen, å på ein to tri va dæn færdig. Ho gleder seg nøkk litt ti å få den ut av husi au vi eg tru...Hehe...den tek jau litt plass..*smiler*





Før bildi:




Avslapping før leggetid i pysjen.









Stolen kan leggast ut å brukast i litt meire liggestilling. Det er ein stressless gyngestol faktisk...hehe

















Etter :





















Stolen er det ein kallar ein amerikansk gyngestol. Den kaupte eg tidlegare i sommar på dalsmarken. Syns den blei kjæmpe fin, og ser føre meg at med ein sauefell i blir den veldig super. Den æ veldig god å site i, den er stabil, ikkje slik som ein vanleg gyngestol som ein kanskje føler ein dett for langt bak i..:)

Tenkte meg ein tur på Køsa i morgo, sø kanskje det blir litt blogging om forhåpentlegvis snart tett hus elle nøke i den duren seinare i veka..:)

Ha ein fin kvell...

onsdag 8. september 2010

Turke...

Turke eller...


Det har visst uppstått ei lita turke på bloggen min au, litt i frustrasjon over kor lite framgang det har vore og mykje på grunn av mangel på tid å energi - prioriteringar..

Me har vore heldige med veiret i helga som var, og fekk vore effektive og gjort ein del då. Men så gjekk me tome for måling, å så vert det andre ting som blei gjort i staden. Men det er jau greit for allt som er gjort..:) Fytti så tørste noken planker,syge til seg liter på liter...Bruka opp ca 15 liter med grunning og 20 liter måling og 3 liter til dør og list på bare noken dage. Å ser ingen ende på målejobben endå...



Dagen me starta på grunninga var det fille veir med sprutregn. Så då bar me alle plankene inn for grunning.










Så kåm fin veiret og dei var klare for eit strøk med måling. Så då bar me dei ut igjen og måla dei. Her er dei ferdig grunna, måla og stabla opp att - klare til bruk.









Her er dei under måling. Og mini har vert konsulent.








Så stabla høvdingen seg til topps for å ta vinskeiborda.









Så bruka me opp all målinga på eit strøk på veggen..Digg med stillas:)








Frammgang er det og på plenen. Ser ein vekk i frå diverse ugras planter og hengemyr tendensane trur eg den blir bra..:)






Den har blitt trimma og sådd opp igjen der det hadde rennt vekk ein del frø. Så får satse på at det blir bra. Måtte den bli tørr ein gong slik at ikkje skoa sit fast når ein dristar seg upå i botn.








Nå har høvdingen reist igjen og latt allt ansvar ligge på den lettare frustrerte huslausfrua. Håpar ingen avgjerelsar kjæm brått på meg nå, litt vinglute i bestemmelsane om dagen. F.eks kvite, svarte elle zink takrenne...noop, ingen lett måti å bestemme seg på - ergo - svart (vanlegaste som finns)..:)haha...neidå bli nøkk grætt det.

Liti å stutt inlegg skulle detta vere...

Håpar det bli litt meire å berette om frå denna kanten att snart...:)

onsdag 1. september 2010

Støpp ....

Det va framstig ei lita beite, sø va det full støpp atte...Denna gongen æ det kalvande bøndar. Eller det vil sei at det er ikkje bonden som kalvar, men kjyne hans. He førståelse førr at dei prioriterar kjyne, mn på same tid litt kjedlegt at det bli støpp hos økken...:) Men eg hadde heller ikkji villa vørt ku med nyfødt kalv uti om nettane...hehe
Er heldigvis bare denna veka det er stopp, før den heilage jakta set til, så blir det sikkert litt til.

Men me har nok å gjere for det. Har grunna all materialen som skal vere i gesimskassa ( trur det heiter det), det er i hverfall opp under taket utvendig. Har og tatt vindskeiborda. Skal måle litt til helga dersom været er med oss.

Ellers har me funne ut kva for kvitvarer me skal ha i dag. Skal ringe og bestille dei i morgo tenkte eg. Reiste til Arendal i dag i go tru om at det var noke me fekk tak i. Men den gang ei. Heilintegrerte kvitevarer var bestillingsvarer, så då drog me stor kapell hengar tom tur/retur til ingen nytte.hehe:)

Har jobba to kvellar denna veka, og etter legebesøk i Arendal med mini i dag orkar eg ikkje å årdne med bilder. Så dei kjem ein ana dag...

- so long -