søndag 31. oktober 2010

Viktige valg.

Då va det endeleg tia for å sjå fleire folk på Køsa...

Førr i morgo kjæm nemmleg eltrikar, rørleggar og det skal gravst og snikkerast som i forrige veke...Detta blir bra...:)

Dagen i dag har bestått i å prøve å sjå føre seg kor mange stikkontaktar, spotlightar og støvsugar punkt i forhold til at me har velgt å ha sentralstøvsugar. Er usikker på kor lang me skal satse på at slangen skal vere men håpar det kjem innspel her eller at me får tips i morgo. Har du slik støvsugar? Ka du tru?

Men tilbake til valga for dagen. Det har og blitt bestemmt kva me skal ha på veggar og tak på våtromma, i tilegg til kva for belegg me vil ha alle stadar. Det er ikkje bare bare med for mykje å velge i heller. For det at det har skjedd mykje på belegg fronten er heilt sikkert. Me fekk X antall kilo med belegg prøver å velge i. Men etter noken rundar blei det til slutt valgt. Og valget fellt på forskjellige. Eit til bada, eit til 2 etasje og soverom i 1 et og eit til kjøkken, stoge, spiskammers og gang. Så då er det bare å glede seg til det kjem på plass.


Så nå er det natta....litt ør etter klokkestilling...

- see ya -

fredag 29. oktober 2010

Mykje på ein gång.

Nå skjer det saker å ting, faktisk fleire ting på ein gång.

Denna veka har det vore stille i frå denna kanten, men det er ikkje dermed sakt at det ikkje har skjedd noke. Tvert imot - det har skjedd ein heil del. Det er klart til at eletrikaren og rørleggaren kjem til måndag. Så då vil dei til og sette på ferdig plater med panel etterkvart.




Her ser du dei er i gang med gravejobben. Trur det blir uvannt med flate område, sia det ikkje var ein flat stad utvendig før me starta denna husprosessen..











Slettes ikkje ferdig, men godt i gang allikavæl...:) Håpar det blir bra.
















"Drit tanken" kjem i jorda, så då er det bare å kaupe ein do. Sia Jørn Helge kalla meg ein super bloggar å at han ikkje ville bli tatt bilde av er det akkurat det eg gjer..:) Neidå, mæn alt må dokumenterast vettu. Å med graving ser ein fort framgang i starten.











Slik ser det ut frå denna kanten...:)










Me fekk kong vinter på besøk ein dag, å det va jau koslegt å sjå den når ein "visste" at den skulle reise atte. He kji tid til snoen heilt ennå, men den er hjerteleg velkommen i slutten av november.











Så har det au skjedd litt inni i huset. Stoga er ferdig lekta ut, og ventar på eletrikaren.










Her kjem trappa opp. Trur det blir repo trapp, me har ikkje pris, men det er det me har mest lyst på. Det du ser til høgre er badet. Det er ikkje så stort, men akkurat passe (håpar me på). Skal ha eit tak glas som eg trur bli veldig fint og som kjem til å gjere mykje med rommet.











Så er det to av soveromma, det minste og det største oppå.












Stend inni det største rommet og ser motsatt veg av forrige bilde.











Så planane for denna helga er opppussing av grendehus, sia mi vi ha litt forandring lissom. På sondag så er det planlegging av alle stikk kontaktar, å diverse før eletrikaren kjæm, belegg, å seiste rest av kjøkken innredninga.



- Ha ei super helg -

torsdag 21. oktober 2010

Det snør det snør, tiddelibom....:)

I dag kåm snoen for fyrste gång som eit heilt dekke. Det ligg kvitt å fint alle stad, å jolefølelsen kåm selfølgeleg litt snikande. :)

Å med jolefølelsen kjem lysta ti å flyte inn endå nermare innpå...:) Syns jola er så kosleg med litt meire pynt enn vanleg i hus å heim. Det minner meg på at eg i år må gå til innkaup av litt nytt ti å pynte mæ. Eg er redd det blir litt glissent imellom pynten i år, når me stort sett har klara oss med ein pappask med joltrepynt og ana pynt, i det lille gamle husi økkes :)

For det er meininga me skal vere inne til jol, men det er mange ting som klaffe for at det skal gå vår veg. Det er ein ting at snikkrane er nå i rute, men det er ein som skal mure pipe, eletrikar, rørleggar og ein som skal legge belegg i tilegg. Så det er mykje som skal klaffe. Men det er jau lov å håpe på det beste.

Det som skal skje nå er at i morgo eller måndag kjem dei for å grave vatn, kloakk og ellers rondt på tonet som ser halferdigt ut...
Måndag om over ei veke kjem eltrikaren.

Så det er mykje som skjer om dagen. Har nå bestemmt listar, tak og veggar så då skal me bare sjå over litt fleire alternativ på badet. Ventar på mogleghetar for valg av trapp, men håpar det er ei som me likar blant alternativa. Me har snakka om me skal ha repo- eller svingtrapp. Veit kji om det skrivast repo, men det betyr at du har eit "platå" i trappa. Kva likar du best?

Er blitt tett på Køsa nå, varmen sett på å dei har starta å lekte ut veggane.

Har ein del bilder, men dei fær eg legge ut ein ana dag. Kjedleg kanskje med eit bildelaust innlegg, men kjem sterkare tilbake...


- Natta -

søndag 17. oktober 2010

75 dage...:)

Måtte bare....ta ein biiittteliten tur yvi ti Køsa å myse litt i dag.

For å tilfredstille nyskjerrigheten til både høvdingen å meg, måtte eg i dag ein tur yvi å myse litt. Å det ska eg jammen meg sei, sø gøtt å sjå at det nermar seg nøke som kan kallast eit hus invendiggt au. Det he lissom bare vøri eit stort rom innti før eit par vikur sia. Men nå er det ferdig isolera, lakt inn planker der dei veggane skal stå og delt av 1 og 2 etasje.





Her he det kåmi plast på isolasjonen. Her ser du glasi på vaskerommi..:) Ska bli nydleg å sleppe å ned i ein mørk å VÅT kjellar mæ alle dens typer av krypdyr og soppslag.










Her er inni støga og tek bilde av kjøkknet.











Her ser du innerst eit soverom, og framom eit lite bad..Ser veldig lite ut nå, håpar det ikkje blir så verst når det kjem opp. Er uansett eit bad nmr 2.










Her ser du rominndelingane ; vaskerom,bod, teknisk rom og spisskammers.











Å tilslutt etter ønske frå høvdingen eit bilde av heile etasjen oppå i 2 etasje.:)
Her skal det vere loftstoge og bad på midten og 4 soverom.










Kan ikkje sei noke ana enn at det er veldig godt å tenke på at det er 75 dage igjen av året. Lengtar heim, til eget hus...:)


Ha ein fin kvell og ei god vike...



- so long -

fredag 15. oktober 2010

Valg...

Alle gode ting er tre... Det sei regla, men me har bare tenkt å bygge ein gång. Det er greit å gjere det bra på fyrste forsøk. Det er derfor ein heil del ting å tenke på. Noken ting tenker ein over lenge andre ting ikkje i det heile. Mæn før eller sia må ein bestemme seg. Og for det om det er me som skal bu med valga, er det ein gång slik at gode råd og innspel kjem godt med. Det er likevel til sjuande og seist me som skal ta valget. Er derfor glad for at me er to om å bygge. For du å du, det er ein del ting å ta stilling til.

Neste ut nå er :


* Trapp
* Listar og innerdør
* Belegg
* Varme -) vatn til vatn, eller jord til vatn

Det kjem sikkert på meire etter kvart...Mn akkurat nå er detta nok. Føler topploket er litt fullt om dagen, fullare enn vanleg, så det er greit å ta litt å litt.

Ellers er dei ganske langt kåmen på isoleringa, men er ikkje heilt oppdatera. Skal nok sikkert burt å inspisere litt i løpet av helga.
Har starta å verkleg kjenne på heimlengselen nå. Den har vore der lenge, men lengselen etter økkes EGET , VELFUNGERANDE og ikkje minst NYE hus har blitt sterkare.


Helgas prosejekt er senga som Håvard skal få når me flyter heim igjen...Den er ganske så ROSA på nåverande tidspunkt. Det er ei seng som stod på Køsa, veit ikkje så gamal den er, men den er veldig fin. Så er det bare å finne rette farge. For ein farge må den få, sidan huset vil bestå av mykje lyst, har eg lyst til at Håvard skal ha litt detaljar på sitt rom med farge.
Forslag til fine fargar i blå/grå nyansar ? Har lurt litt på ein som heiter blålin.




Ha ein fin kvell...:)

onsdag 13. oktober 2010

Prippen elle....

Prippen eller bare kræsen, eller rett å slett god smak...Vanskleg å sei høtt ein enkleg kan sei om valga ein tek om dagen... Etter at glasa vert bestillt har me i grunnen ikkje ofra dei så mange tankane. Tankane var at der var den bestemmelsen tatt. Mæn den gang ei, glasa kåm å der var det "gullfarga" hasper. Er i grunnen ikkje noke serleg til ei "gullhøne", så det einaste eg likar i gull er gifteringen min..:)





Dritarbeid i form av isolering er i gang...:)Ska bli gøtt mæ varmt hus ja...:)











SLik ser glasa ut frå innsida. Det skal sprosser på den øverste delen, men dei har ikkje kommet ennå.











Dei seiste glasa har kåmmet på plass i loftstoga. Dei er på fastkarm.












Slik ser glasa ut frå utsida. Snikkar Lars Ola i refleks vest som monterar det seiste glaset på denna sida.












Slik ser allsø dei berykta gull haspene ut. Eg syns ikkje dei er så fine, og sidan glas er noke ein ikkje byter ut med det fyrste har eg ikkje lyst til å bare ha dei for at det er lettvint for det er det somer på NÅ. Derfor er andre forslag på veg i posten, så får me sjå om det er noke bedre. Kva sns du? Er eg bare prikete eller er du enig?!











Glasa i loftstoga, tatt frå stillaset...











Kledningen innfelt i taksteinen...Sia eg fyrst var på gyngande grunn, boktsavleg talt. Ikkje mange festa att på stillaset nå...:)










Gitter som skal gjere til at fuglar ikkje finn det førr gøtt å okkupere seg ein liten husplass opp under taksteinen - FIFFIG liten sak...:)










Då var det eit glas utvendig, på nært hald og fremdeles uten sprosser..:)









Det viser seg gång på gång at det er så mangt ein ikkje har tenkt på, før det nesten er for seint. Håpar med dessa innlegga at andre kan tenke over ting litt før som ikkje me gjorde...:)


Det blei mykje bilder. Men som mange veit er eg grasenke i 14 dage i slængen, og då viser det seg at ein blogg kan brukast til så mangt. Så då kan høvdingen uppdatere seg mens han dampar tur/retur strømstad mæ balja color viking...

Nei, dagen blei starta 04.30 i dag, så kineser stadie på augen tyder på at det blir senga neste....


- Natta -

torsdag 7. oktober 2010

Skattar....:)

Som ivrig lesar av allt slags interiørblad kan ein jau ikkje ana enn å få litt inspirasjon. Og i alle desse blada viser dei jau mykje lure tips om å bruke gamalt og evt gje dei eit nytt liv. Sia det er noke som stadig fell i smak av dessa gamle tinga har eg den seiste tida stoppa opp noken gonger på loppis, for å sjå om det er noken skattar til meg blant mykje skrot ( i mine auger er det nemmleg ein del av det ). Eg er nokk ikkje ein type som likar alt veldig slitt, men bare slik akkurat passe...:) Etter ein tur ti Arendal i sommar stoppa me tilfeldig vis innom i Hynnekleiv, på ein bruktbu der. Ei kjempe kosleg dame som har mykje rart. Det har plutsleg blitt litt handel med ho.





Som eg tidlegare har blogga om, så har eg ein soffa og to stolar i 50 tall stil som me har trekkt om. Har leita veldig etter eit bord, og det viste seg å vere ein vrien oppgave. I hvertfall viss du ikkje skal gje allt for mykje for det. Fannt nemmleg eit til 2800 kroner i seljord, men det var drøyt. Men hos denne koslege dama i Hynnekleiv, der stod det, bordet MITT. Heilt utruleg, for det er perfekt, lågt og ikkje så stort. Det er litt slitt og skriplete på bordplata, men det skal fiksast litt på så blir det supert. Og det beste av det heile er at det kosta meg bare 400 kroner. Det skal sannt seiast at det var ho mor som var skattejegar for dottra si denna dagen, og bordet vert pruta på...:) Mini lika det au, for han er ein veldig leike gut, som gjerne vil kjøyre bil i ståhøgde, og kanskje han tenkte at sia han ikkje fær løv på nøken andre bord kanskje han var meire heldig med dette...:)











Som du ser er det ein nydleg stilrein bakgrunn bak alle bilda...ehmmm:) Bilda er tatt i hurten og sturten i garasjen før det pakkast vekk...:)












Mine seiste supre funn i Hynnekleiv. Det er ein bolle i pressglass, eit stettfat og vase i opalglass, ein liten bolle og tallerken som skin i litt rosa og to serveringsfat. Veldig heldig syns eg at eg var.














Dette er det største av dei to fata, og det er frå porsgrunn porselen













Syns dette fatet var så fin fasong på. Lika til og med den gullstripa. Det er frå figgjo flint ( usikker på skrive måte).











Trur egentleg det er fantasien som stoppar ein mykje på kva ein kan finne slike plassar. Men for meg er det au det at eg er veldig glad i nye ting au. Ting som bare ser nytt ut og som ser gamalt ut. Som denna kammerjosstaken her. Når eg fyrst var til Arendal, måtte eg legge ein svipp tur innom frk olsen, å då stod blant ana den fine her og ropa på meg. Så då blei den med meg heim og stua inn på garasjen - SNILL, IKKJE SANNT???












Nei, må gjere litt au kanskje. Før turen gjæng yvi på den beste vestkant mæ dorullar ti snikkrane og fotoapparati på lur...:)



- Ha ein strålande dag i sola -

onsdag 6. oktober 2010

Framgang..:)

Som eg løva kjæm eg med litt fleire bilder. Dagen for å ta bilder var ikkje der. Så eg tok ikkje så mange bilda, men her kjem noken...;)



1 stk sø å sei tett tak....Fryd for mine auger...;)










Toni fullt av isolasjon. Det er den nye typen isolasjon som er litt tynnare. Denna nye isolasjonen kan ikkje kompimerast like mykje som den "vanlege", så det virka ganske fullt med dei store stablane...










Så er det endå litt meire isolasjon inne i huset.










Mange bilar på toni er ein god ting. Det betyr ACTION...:) Endeleg framgang mot måli om å flyte heim att..:)Høvdingen måtte inspisere 2 etasje...:)











Det er altså slik andre etasjen ser ut....Det er innreda ganske minimalistisk...syns du ikkje?Litt trekkfullt au....:) Men ikkje for så lenge...










Trur kanskje eg må bort å ta ein titt på glasa i morgo...er veldig spennt, det er det fyrste som skal skje innvendig. Glas er jau veldig viktigt, så håpar dei blir heilt perfekte for oss...:)


- Natta -

mandag 4. oktober 2010

Regn, regn og atter regn...

Leire og regn er ingen god kombinasjon...

Som sakt bur/bygger me ikkje på plassen med dei beste massene,me har mykje leire på Køsa. Nå har det starta og sklidd ut i den nysådde skråningen. Med dei mengdene med regn som har kåmmi dei seiste dagane klarte ikkje leira og dy seg, den sklidde ut i løpet av helga. Søren klype så irriterande, der det hadde grodd best au..Så det er godt det ikkje er lenge til at dei skal grave seg ferdig og drenere, slik at det ikkje blir andre stadar der det au rasar. Det er bl.ana ganske bratt på nedsida av huset.





Her ser du det har rasa, kontaineren som har sett ein stoppar for det heile.













Ellers så har det vore frammgang på taket, og isolasjonen kåm i dag. Eg har og vore på brukthandel i hynnekleiv og fått tak i noken skattar, men det blir tema ein ana dag. Skal ein tur til Køsa i morgo, skal preke litt med snikkaren om vidre frammgang og skrive under på noken papir. Så det blir kanskje eit innlegg i morgo med bilder av eit tett tak og diverse.
Glasa ventar me fremdeles i spenning på...:)




Ha ein fin kvell....:)