mandag 29. november 2010

Kjøpa å kjøpa...:)

Kjøpa og kjøpa, mæn akkurat eit baderomsinnredning må ein ha. Så det var ikkje så mange valga det fellt på for økkes del. Men det gjer jau ikkje noke når det eine valget var så midt i blinken. Det er frå linn bad, og er høgglans med skuffar. He ein liten førkjærlighet førr skuffar eg. Sø på same måte som me stort sett har skuffar på kjøkknet, velger me det på badet au.



















Det er den øverste innredninga me skal ha og den nederste spegelen. Me skal ha den samme innredninga oppe og nede. Den skal vere 120 cm oppå, og 90 cm nede. Trur au det blir eit ekstra skuff/høgskåp med skuffar på 120 cm oppå.

Trur det blir kjempe fint, men syns etter kvart at det er kjedlegt at allt skal bestemmast ut i frå katalogar å brosjyrer. Skulle ønske det var ein stad der ein kunne reise å sjå på litt diverse. Litt som IKEA, det er når ein ser ting i bruk at ein ser potensiale i AKKURAT den tingen. Trur nok at det blir ein ting eller to som ein kanskje ser ein ikkje ville gjort om i gjen. Så det fær eg skrive ned her, slik at det er andre som ikkje treng å gjere dei samme blæmmene som mi. He fleire gonger nå høyrd at eg har skrive om tema som har vore aktuelle for andre og som har gjett dei noke ekstra å ta hensyn til.




I morgo reiser høvdingen på bøljan blå, å let meg vere att med roret aleine. Han reiser i morgo mæ eit håp om at det er bare denna perioden atte, så er det innflytting i slutten av månen. TIME WILL SHOW..:)


Ha ein fin kvell...brr...det er kallt...:)

søndag 28. november 2010

Advent.

Advent er her og det betyr at tida startar å bli lita til at me skal kunne flytte inn til jol. Eg har innsett at eg ikkje trur at det blir til at me er inne til jol, men håpar me kan flytte inn i jola. Har "balla på seg med litt diverse som me ikkje har forutsett, å det gjer det stort sett alltid på slike prosjekt. Når ein tenker litt etter kvart blir det slik.

Ellers er det i grunnen mykje som har skjedd sia seist. Sjå bare her :




Her ser du belegget me skal ha på badet. Det er litt spettete og jost slik at ein ikkje ser allt mellom himmel og jord er planen. Det er bare att å sveise. Å etter planen skal det gjerast i morgo.









Belegget som skal vere i stoga og kjøkknet er ferdig skjert, men på grunn av litt oppretting av eit betong golv som var litt skeivt og sprekt måtte det vente.










På gamle Køsa hadde me ikkje dagsjos inn på badet og det var eit savn. Me har derfor valgt eit takglas på badet. Syns det var kjempe fint. Men det har blitt noke endringar etter me planla glaset fyrst, så nå trur eg at me har utsikt rett i frå do.:) Jaja, fær kaupe ei "persienne" som me kan ha ned i helgene, det er den einaste gongen me har naboar. Ser nemmleg rett opp til nabo hytta.:) Har ikkje sjekka det heilt ut i dagsjos, så må gå ein tur å sondere terrenget ein dag.:)










Det har blitt mdf plater i taket oppå på to av soveromma. Det er bare tatt i skråtaket foreløbig grunna ventilasjonsanlegget. Det med ventilasjonsanlegget er ein ny del av det å bygge etter dei nye byggereglane. Det skal vere kontrollerte inn og utslepp.










Det er to av soveromma som har fått belegg, syns det blei kjempe fint...:)










Så har det til stadig vore tenkt over glasa, som ikkje er som me hadde tenkt. Driv derfor å ser på nye, for me lurar på om me rett å slett skal bytte dei ut. Det høyres ut som ein dyr og tidkrevande jobb. Så me er i tenkeboksen på akkurat det. Sjekke litt prisar o.l.

Tok ein snar tur til gvarv på steinsenteret og handla skifer til å blende brannmuren med. Det trur eg blir veldig fint, og eit avbrekk til allt det lyse, sidan den er grå.





Her er gangen nede i fullt kaos...:)










Titt - tei ! Håvard ser ned dusj sluket i 2. etasje og ned i gangen.









Trappeoppgangen. Platene måtte delast opp på grunn av høgda, så blir det dekt med listar til slutt. Trappa er bestillt, og er under produksjon.









Utgangsdør i den blå varianten. Her skal det stå ei dør, men den blir ikkje satt inn før det roar seg litt ned på bygginga.









Spisskammerset har fått belegg. Og su skimtar "pocet dynnane", det er delar til skreie døra som skal vere i mellom stoga å kjøkknet.











Nei, nå er det snart Emil i lønneberget, og det fengar alle tri genrasjonane her på Lauvrak..:) Så ha ein fin kvell, med det fyrste adventsjoset er tennt..:)

tirsdag 23. november 2010

Framgang..:)

Hei, det er jeg som er vinglepetter...Det er det reklama sei...lider litt av vingling eg au...:)



Den døra eg la ut bilde av, som er så fin - men veldig ubrukleg - blir det ikkje. Det er ikkje så lett å få den på 1.50 og tofløya. Førr då blir kvar av dynnane på 65. Å sia ei vanleg dynn er på 90, vil det sei at 60 blir veldig liti, å resulterar derfor i at ein må opne begge dynnane for å kåme inn. Men så godt kjenner eg meg sjølv at det blir ikkje gjort - for eg skal BARE....Å vips ei øydlagt dynn innan 5 år er gått. Lenge leve latskapen...:) Nei, men det er litt med å gjere det praktisk.

Så då var den historie. Fannt derfor ei ny dør. Der den blir på 1 1/2 fløya istaden for å få greiar mål på dørane. Den er grå på bildet men det skal vere kvit. Det er frosta glas på sidene med eit mønster i hjørna. Syns den var kjempe fin. Så det blir nok supert.










I dag har eg faktisk støvsuga kjøkknet og stoga. Me har ein kar for å legge belegg for oss, Aslak Hauge, og han driv å sparklar litt sprekkar i dag. For att han skal legge belegg i morgo...Det blir veldig moro å sjå korleis det blir. Alle endringar er moro...:)
Fekk spørsmål om me ville ha dørstokkar i huset. Og me har kåmmet fram til at det kanskje ikkje godt for ana enn å slå tærne i, så det skal me bare ha der det er våtrom. Mykje å tenke på.

Dei skreie dørane som skal vere i mellom stoga og kjøkknet har og kommet, så då blir det møgleghetar at kanskje det er eit prosjekt for morgo dagen.


Ellers er det snart ferdig plata oppå på alle veggane. Manglar litt i trappeoppgangen. Rørleggaren kjem i morgo. Så det skjer noke stort sett kvar dag nå. Men det er mykje igjen, og tida til jol er ikkje så lang. Så pessimisten inni meg sei at eg ikkje trur det blir ferdig til jol, men at me er kjempe heldige om me får flytte inn i jola.

Må prøve ein dag denna veka å kåme oss ned til steinsenteret på Gvarv for å sjå/kaupe skifer til å ha på brannmuren i 1 etasje. Trur/håpar at det blir helgas prosjekt, å få det unna gjort. :)

Eg er på lauvrak og fotoapparatet er på oppdrag på Køsa, så bilder blir det ein ana dag...:) Nå må eg på jobb....


Ha ein super dag...:)

onsdag 17. november 2010

Ytterdør..:)

Ut på tur, alldri sur...

I morgo ber det ti Kiel med color fantasy, mi er 18 stk som skal så det blir topp.
Derfor måtte eg opp på Køsa å inspisere litt i dag au. Det er moro å sjå på romma når dei fær platene på. Dei ferdig panelplatene er heilt geniale. Det resulterar i alt det er null å niks veggar å måle. Å det passar meg bra..:) Ikkje det at det er nøke gali mæ å måle. Men det er ikkje så mykje som er moro i lengda, heller ikkje måling.
Eg var så spent på å sjå korleis kjøkknet blei oppfatta med plater på, og det var som eg håpa at det såg større ut. Har nemmleg den seiste tida vore litt nervøs for at huset er litt "tarmete", for at det ikkje er så breit. Men trur det blir veldig bra - bare det blir ferdig...:)

Ellers så er det litt valg som har blitt tatt denna veka au. Me har måtta sett på dør igjen og syns det er denne som er den finaste..:) Det er ei dør frå swedoor.










Det er bare å håpe på at den kjem som bestillt. For det er leveringstid på den, som på det meste av dørane som ikkje blir laga av diplomat. Men 4 veker er ganske tett opp til innflytting (håpe-håpe-håpe).

Det er veldig mange som sei at dei flytta inn til jol, og vil ikkje anbefale meg å gjere det. Men for oss er det anten å gjere det i jola eller vente til februar. Å det har me ikkje så lyst til. Trur eg melder meg litt ut av sjølve jolkvelden i år, med tanke på min egen familie jolekveld. Skal istaden feire den med ei kveldsvakt på arbei. Typisk at eg arbeier når høvdingen he fri. Høvdingen he nemmleg ein rotering i joletida, slik at han då er heime i tre viker. Skal reise 4 januar og er vekk i tri veker. Har derfor lyst til å vere innflytt før han reiser.
Så då er det bare å håpe det er sno, slik at innflyttinga gjeng like greit som utflyttinga. Det føregjekk nemmleg føre seg med bruk av bamsen. Glasa vert skrudd ut av huset og dei største møblane blei bert rett ut på sleden og kjøyrd burt til garasjen. Så lettvint, spesiellt sidan me fekk hjelp au..:)
















Ha ei super hæg....

mandag 15. november 2010

Tida flyg...

Nå nermar det seg veldig til jol. Og tida virkar som den spring istaden for å gå. Å på veldig mange måtar er det ein positiv ting, men med tanke på om tida strekk til for at me skal få flytte inn er det verre. Dei sei fremdeles at det skal gå bra, så då er det bare å HÅPE..:) Det virkar ikkje som me har budd på Lauvrak så lenge, men det har jammen blitt ganske mange månadar likevel, 8 månar faktisk.


Statusen då eg var burt å såg i ettermiddag var bra. Dei har bare plata veggane, men det er 5 soverom, bod og spiskammers som er ferdig. Loftstoga og stoga er starta på.

I morgo er planen att rørleggaren skal kåme tilbake. Varmen i golva sette han i gang i forrige veke, så det var ein god tempratur i huset....:)

Arbeid som eg gjer om dagen er å måle metall listane som skal vere i ytter/indre hjørna. Dei grunnar eg fyrst med heftgronn og eit strøk oljebasera måling. Visste du at du kan få heftgrunn med farge i?? Å kanskje av den grunn sleppe unna med eit toppstrøk....:)Genialt...





Her stend eg i spiskammersi. Ska ha fryseboksen her eg stend og hyller der du ser veggen.










I støga er nesten ein vegg ferdig plata. Syns det blir veldig fint..:)










Her er det rørleggaren har kobla til den utruleg goe golvvarmen...:)
Her er det tekniske rommet, det er ikkje store rommet, men det skal mykje duppedittar inn der. Skal ha varmtvannstanken, sentral støvsugaren, pumpa å det du ser dera. Sø det blir fullt nok...:)








Her ser du dei har lakt litt diverse rør å ledningar opp i taket i stoga. Kan au skimte litt av den " kvite plastkassa" til spotlightane.











Her stend eg i gangen og tek bilde inn i soverommet i 1.etasje.










Ein ting skal seiast at bilda er ikkje dei beste av den enkle grunn at ikkje er eg fotograf, trøtt å sølten etti arbei va eg au. Å tøppa det heile mæ ein gut- i- ole brum- verden i bilen. Søm lurte litt på hørr mamsen hadde blitt av..:)

I morgo er planen å kikke på ytter dynn - igjen. Eg hadde funni ei som eg trudde eg ville ha. Men har nå gløymt litt høssen den var, i tilegg att eg skal finne ei frå ein ana levrandør - diplomat. Me skal ha to fløya dynn, å det trur eg bli tøppen på kransekaka mæ "utsmykning" på den sida av huset. Å førr å oversette litt dynn = dør.. :)




- N - :)

onsdag 10. november 2010

Klar for sno..:)

LA det snø, la det snø...

Sei som dei sei i sangen. Nå kan snoen bare kåme, å gjøyme allt roti...hehe...Det æ kji heilt ferdigt gravd, men det må takast ein fin puss ti våren. Syns det ser veldigt bra ut, førr det om det ikkje er ferdigt, sø blir nok resultatet bra til slutt. Ser litt BOMBA ut i skrivande stund. Mæn om nøken år, he det grodd seg til å det ser ikkje fullt sø byggeplass ut, så blir det nok bra.




Her er skråningen pynta på med knusa masse...:)


















Huset er dekt til i anledning besøk av brønnborings mann.












Her ser ein det har blitt bora eit energi høl. Trur det er heiter det. Det er i hvertfall slik at me skal ta vatn frå det holet og inn til den vannbårne varmen me skal ha i golva. Gleder meg til den golv varmen.









Så er det blitt super bra rundt garasjen...E 18 rundt garasjen...hehe...:)











Ellers er dei godt i gang med å klæ soveromma. Syns det blei veldig fint, å gleder meg til det kjem tak og ikkje minst golv. Kan i grunnen bare sei til det blir ferdigt...:) Det er snart ferdigt med det 4. og seiste soverommet oppå. Å loftstoga er påstarta..:)





Her er eit av soveromma, det er det som ikkje er heilt ferdigt. Men her ser du det har blitt ei lita innhuk, som eg tenker blir snålt med hyller inni.












Her er eg eit par skritt inni THE MASTER BEDROOM...:)











Litt duppedittar ti eit nytt hus må ti. Å duppdittar tek plass....som ein ser...:)











Her er det soverommet som me planlegg at Håvard skal ha...:)












Her er det starta på loftstoga.















Detta var ei lita oppdatering....

Ha ein fin dag i morgo - eg håpar på sno....:)

Det snør, det snør tiddelibom....

mandag 8. november 2010

Framgang..:)

Fullt upp...


Tenker ofte på korleis dei som bygger huset sjølv har det. For eg gjer ikkje så mykje sjølv heilt endå, men syns at det er fryktleg mykje å tenke på. Kan ikkje sei ana enn at det blir litt for mykje til tider. Det at ein er to er jammen meg godt. Kjennner at det er forskjelligt som blir naturleg fordela på høvdingen å meg sjav. Trur i gronn det er naturleg, at ikkje eg er like intresert i ting eg ikkje he heilt greie på å omvendt. Det er sikkert derfor me er to - førr å få det heilt TIPP TØPP.

Tankane surrar å sviv ja - nå er det antall punkt på eletriske biten som har svivi ei stund. Å så er det rørleggar arbeid som ein har tenkt på, men har fått gode tips under vegs av noken som har prøvd ut litt å sakt kva som har/ikkje har fungert å ting som har vert eit savn. Så får ein håpe det ikkje blir så mykje me treng å enten savne eller ikkje vere fornøygd med.

I morgo skal eg treffe rørleggaren å velge ut baderomsinnredninga, wc og dusj. Eller det vil sei at det er valgt ut noken forslag som eg skal sjå på. Det gleder eg meg til.

Det har og igjennom heile bygge prosessen vore typisk at det har vore mykje avgjerelsar eller ting som skjer då høvdingen er på bøljan blå. Heller ikkje denna perioden er det unntak. Det er eit borehol til den vannbårne varmen som skal borast i morgo, og det er ikkje før denna veka at eletrikaren og rørleggaren stend på for fullt.

Så har det blitt veggar på Køsa....å det har eg ikkje fått sett ennå. Men trur ikkje nyskjerrigheten hell ut enn lengre til i morgo...Hehe...Må over å sjå snart...:)

Nå er det bare att 54 dage igjen av året...Men kven tel *s*


- Ha ein fin kveld -

fredag 5. november 2010

Fort gjort....:)

....Sø va jobben utført...Detta va gårsdagens status på Køsa...:)




Pipa he blitt mura upp, å du ser den kikkar ut igjennom taket ti å mæ..:)






















Mi he fått brønn, MÆ vatn! Å det er ikkje værst bare det. Det er mykje vatn alle andre stadar så me får håpe det er nokk der me har brønn au. Det er så det bublar med vatn alle andre stadar. Det vert prøva å sete brønnen noken meter lengre opp fyrst, men det var uten hell. Det er meire vatn i tunet enn det var der. Det måtte jau rettast opp der det hadde rasa i skråningen, og der rannt det vatn ut i ein liten "bekk". Så det kåm inn forslag om å ha brønn i tunet, men trur me hoppar over det...hehe























He au fått pynt i mønet. Syns det blei veldigt fint...:)















Ha ein fin kvell alle sammen...Koslegt om du legg att eit liti ord..:)

onsdag 3. november 2010

Ting skjer..:)

Stå upp din gris, stå upp din gris, nå er det morgon...det sang pappa ti økken når mi skulle stå upp på, før å ut å gå på ski når mi va små på hytta..:) Det bli ikkji akkurat dei same orda, men med same virkning Håvard vekte meg med i dag. Å etter klokkestilling er det heller litt i tidlegaste laget...Mæn mæn, ein fær i hvertfall gjort litt før kveldvakt då.


Det har vore framdift på Køsa sidan seist. Det er nå jord å leire på alle sider av huset, sidan mi grev til både vatn og kloakk. Det er vatnet som stend for tur nå, å det er spennande å sjå korleis det blir. Me har masse vatn i Brevikslia, så det er bare å håpe at det blir nokk i dei store brønnringane økkes.

































Ellers har det eletrikaren vore der ein dag og lakt upp det eletriske i 2. etasje så då skal det på med plater dei neste dagane. Eg har måla listane som skal vere i dei utvendige og innvendige hjørna.


























Pipa har kåmmi, så då er det bare og vente på noken som skal sette den opp. Det skal vere brannmur frå døra og burt den lille veggen i stoga.
















Syns sjølv nå at det ser ut som me nermar oss eit mål. Men om eg er heilt hundre prosent sikker på om det blir jol i huset, eller om me nøyar oss med at me brukar jola på å flyte er ikkje sikker på. Men ein kan jau HÅPE...:)



- Ha ein fin dag -