lørdag 22. januar 2011

Krible krible....

Den kriblande følelsen he kåmi....ti gangs...:)


Dei seiste dagane he vøri slik i litt variert rekkefyge : Jobbe, jobbe på Køsa, mat, Håvard-tid, søve litt...

Men det he reusultert i at mi nå ser ein ende på det heile. På torsdag fekk eg hjelp til å måle seiste rest av Irene, mens Elin ga seg i veg med vaskestaven og støvsugaren på stoga slik at den og blei ferdig..:)

Og Unni å mamma har og hjelpt til som bare det, til måling og vasking. Ragnhild, kula og even hjalp au til i dag med vaskinga. Så nå er det ferdig vaska. Og nå er det akkurat som at alle posane med "dill" som eg har kjøpt det seiste året skrik etter å bli henta ned frå garasjen og pakka ut.


Æ glær mæ...

I morgo vi eg burt at, håpe å få gjort litt diverse...Ska ikkji sjå burt i frå at det bli litt bering av pøsar...:)Ska prøve å sanke yviskøt ein dag å legge ut bildi...i dag he eg lakt at både kamera å mobil på Køsa...

By the way: nøke mindre fristande enn å reise ut av økkes nye, REINE hus ska du leite lenge etter...


Snakkas...

torsdag 13. januar 2011

Milepæl.

Dagen i dag var ein kjæmpe stor milepæl i husprosjekti økkes....


I dag kåm nemmleg ytterdøra på plass, som den seiste tingen som mangla for å gjere huset heilt tett. Å Eg syns den var kjempe fin, og er definitivt ei dør eg kjem til å ha glede av i mange år frem i tid..:)


























På dessa bilda eg har nå ser du ikkje det at det bare er den ruta i midten som er i klart glas. Det rundt er frosta, med mønster i..:)


Eller er det avrunding for snikkrane sin del, då er det bare for meg å klemme til med penselen og starte å måle listane i ein fei, slik at huset er stort sett innflyttingsklart innan 14 dage. For om 14 dage kjem høvdingen heim, og eg vil tru at han er veldig klar for å heim i gjen til sitt eget hus på permanent basis.

Fram til nå har det stort sett blitt eit strøk på alt, men det det meste skal/må ha tre strøk. Eg har fått hjelp dei seiste dagane av mamma og Elin og då har det gått mykje fortare i svingane enn om ein stend aleine. Pappa har fiksa på brannmuren i 2.etasje så nå skal det pussast, så er den og klar for noken strøk med måling.

Pappa ref : huset ditt er bare kvitt å bes ( pappas geniale variant på ekte førsdalsk å det betyr beige, å det uttalast som det er skrivi)haha...:)
Mæn på mange måtar mykji sannt i det han sei fordi det er ikkje mange forskjellige fargar i bruk. Caffe latte, eggekvit og latte på kjøkkeninnredninga. Har og flisar i ein beige farge og panellak med dobbel dose kvitt i på baderomstaka. Slik er det med enkle løysningar, førr om eg hadde skulle ha hatt panel og måla den, så hadde me kunna planlakt innflytting i 2012...:)




I kveld har eg fri, frå pensel og akryl. Kosar meg med tv,data og godis. Det beste er at eg KONTROLLERAR TV KONTROLLEN....Og har advart far i huset om at unødvendige sukk å stønn om evt utrulege vampyr seriar, spøkelse som hoppar fram i ghost wisperer elle andre unormale ting ikkje er nødvendig for at det vil eg glatt yvisjå i dag...hehehe


Ha ei super helg...:)

mandag 10. januar 2011

Ei klype salt..:)

Å vi maler å vi maler hele kvellen...


Nå he snikkrane starte å pakke seg ned i frå 2.etasje. Og eg he dermed konsentrert meg dei seiste dagane/kveldane om å gjere meg ferdig der. Det er nå måling av listar og utforingar som er neste mann ut, å innimellom der er det dei evinnlege spikerhola som skal ha akryl i seg. Har nå vore over alt ein gong, men fytti så tidkrevande. Gøtt eg ikkje har sett tidsfrist for meg sjølv før om 14 dage...:)Litt tid igjen..:)

Ikkje nokk med at snikkrane har starta å pakke seg ned, men dei har starta å pakke seg ut au. Dei regnar med å vere ferdige i denna veka..:)Så då fær mi bare sjå. Rørleggaren kjem i morgo, å ska koble til vatnet. Blir lettvint å ikkje frakte med seg vatn og heller ikkje å liste seg ut i snoen dersom trongen til å lette på trykket blir for stor..:)

Eg tek alle tidsfristar med ei klype salt, tek det som det kjem. Men det er godt å ha eit håp..:)


Ha ein fin kvell...

fredag 7. januar 2011

snart i mål...

Stadig eit hakk nermare...



He jau sakt det mange gångur, mæn NÅ NERMAR DET SEG...:) Me he blitt førespegla at dei " burde vere ferdige neste vike)...Å d er deires ord...Men eg tek det fremdeles med ei klype salt, det er uansett så nerme så eg stressar ikkje i hovudet av den grunn....Men du verden som eg gledar meg. Eg gledar meg ti å ha eget hus, ikkje ha sengetøy i ein pappask, ha det varmt, ikkje sjå bare på tv2, nrk 1,2 og 3 ( og det ikkje for at ikkje valget er større men for at det er det husets eigrar likar best å sjå på), ha litt meire besøk....ja lista er lang...:) Vore veldig supert å bu slik som me har gjort sidan det bare har vore for ei tid. Men det er meiniga at ein skal bu for seg sjølv når ein er 26 år, gift og har fått ein unge...hehe...:) Sø då ber det over til den beste vestkant i månad skifte når høvdingen er heimatt komen.

Dagane har i jola blitt brukt til å jobbe. Jobbe på arbeid, heim å ete, burt på køsa å jobbe, heim å søve. Å slik gjekk no dagan.
Men resultatet har resultert i at me har nå fått ein brannmur, høvdingens klagemur. Kan kanskje ikkje akkurat sei det har blitt noken bønn som har blitt slengt ut. Men heller ei rekke gloser som ikkje egnar seg på trykk...hehe
Å eg he slengt ut nøken sukk over nesten 1 kilometer med listar med 1000 spikerhøl, som har blitt tetta med akryl fugemasse to gonger. Ja ja, ser ein ende på det au.

Me har fått kjøkken innredning på plass. To ord : KNALL FORNØGD...
Fyresdal Tre, og Jonny Erikstad kan anbefalast.

Me har au fått dei nye glasa, og den tapte søvnen over glasa er OVER. Er ei litt kjedlegare type, men du verden sø fine allikavæl. Ikkje minst eg kan stå på sokklæsten å sjå ut av glaset. Ikkje verst bare det!

Nå er det etterkvart atte måling av listar og nedvasking som gjenstår. Ein fremdeles stor jobb, som eg håpar at eg er ferdig med innan høvdingen kjem heim at. Så jolerushet med jobb, mat, jobb, sove fortsett litt til.

Legg med litt bilder av framgangen:









































































Syns i grunn bilda sei ein heil del...sø set ein strik mæ detta førr i dag. Sø vips sø slæng eg innom i gjenn...Håpar du au gjer det, koslegt om du legg att eit liti ord..Ha ei fin hæg, eg personleg syns snoen æ super. Det er eit veir som er stille, men som likevæl lagar litt leven i form at den er veldig artig å leike i, samtidig som det blir noken ekstra pust å fjerne. Kan i gronn sei at snoen varmar den au...hehe...Sø kos deg med snoen...:)



- N -