mandag 28. februar 2011

Nøkk eit prosjekt ferdig..:)

Fekk jammen "lura" høvdingen ti å ut mæ drillen i ettermiddag - å vips sø va det prosjekti det eg kallar ferdig.





Slik såg skåpi ut føri eg starta å måle det....












Å slik ser det ut når eg blei ferdig med det i dag. Bilda di ser er den upprinnlege familien hera på køsa. Det bildi av den guten aleine er pappan til høvdingen, og på det andre bildi er det to tanter og besteforeldra hasses. Kjempe fine bilder.











Eit gamalt telefonrør som eg fann her på Køsa føri mi brann det. Eg trur eg er litt espen askeladd...hehe












Mine fyrste sko og ull sokkar...:)























Her er ein liten stol med bare tre føtar. Veit ikkje heilt historia bak denna kjempe fine sjarmerande stolen ana enn at eg fekk den av tante Signe, som meinte at den konne eg få sidan den hadde kåmmi ifrå Midtgarden.
Kista var noke eg fann her den au. Oppi den var den hamaren og den lille ambolten som vert bruka til skoreprasjonar?!?, og div ana til same formål...:)Små skattar...










Det er neimen ikkje mykje eg har hekla i mitt liv, men at det er fryktleg mykje arbeid å lage eit heilt sengeteppe det er eg veldig klar over. Sett veldig pris på detta sengeteppet, det har eg fått av besta. Ho var super flink til både å hekle og strikke, skulle gjerne ha lært alle triksa. Eg har hatt det i mange år, men ikkje heilt visst kva eg skulle bruke det til. Er ikkje den typen som brukar tid på å reie opp senga i rektig bloggeverden-stil-med-pyntepute-på-toppen om morgon før eg r ein reiser på jobb. Å neidadu, her æ det eit rist i dyna på 200x220 å ferdig med det. Så derfor eit sengetteppe har ikkje vore det eg har hatt veldig bruk for - før nå. Æ bare å få oversikt over kva ein har.












Det var ein tur ned memory lane...


Dagen i dag var strålande og det blei tatt noken fine bilder ute etter arbeid...så er nokk tilbake snart med bilder av nye køsa- utvendig...:)Fekk testa trugane kan du sei..:)




I`ll be back ***

lørdag 26. februar 2011

Loftstoga....

Her har uppussingsobjekta frå i sommar fått plass...

I loftstoga passa soffan, stolane og bordet heilt perfekt. Vert kjempe fornøygd med den stoga, og det uten at det er bilder eller ana stæsj der. Det er ikkje bestandig så mykje som skal til...:)


Før uppussing såg møblane slik ut :



























Her må du jammen nokk ein gång å legge hovudet på skakke, eller datan for å sjå ned trappeoppgangen...:O)






















Dette teppe her syns eg var så fint. Fallt for det med ein gång eg såg det på ikea. Å i tillegg var det på tilbud, så for 200 kroner fekk eg alsø eit fint teppe - det kallar eg røvarkaup...Måtte det bli mange fleire...:)



















Nei då va va barne tv slutt og laurdagsgøtti førtert av ein litten trøtt gut...



Ha ein førtsatt fin laurdagskveld...

fredag 25. februar 2011

Badi økkes...

Du verden sø mykji eit par følk kan rote...Syns ikkje eg gjer ana enn å prøve å rote rondt i roti førr å finne ein bedre plass det kan ligge. Men ikkje så lett å flytte på ting når ein ikkje har ein ny plass å legge det. Trur det barkar i veg til ikea snart førr å finne eit klesskåp eller to.

Men me startar nå å kåme litt i orden. Har fått ein god del askar opp på loftet som bare skal lagrast vidre med diverse ting som ikkje er i bruk, men som me ikkje vil kaste. Har fått fyllt inn litt i skåp og skuffar som bare har stått rondt forbi. Sø jau då, me nermar oss, men ennå eit stykke i gjenn.

Syns fremdeles at det er litt glissent/minnemalistisk rundt forbi. Men det fyller seg vel fort nok opp tenker eg. :)

Eg hadde ein fridag i gjår, og resultatet vert at me fekk hengt opp litt diverse knaggar, og dorull haldrar blant ana. Så då sei eg at badet i 2.etasje er ferdig...:)





Det er takglaset på badet. Har kjøpt ei rullgardin frå velux som høyrer til glaset, syns det er fint og veldig praktisk med tanke på innsyn og utsyn. Bedre å sjå på ein kvit duk enn kald sno...:)











Eit lite kikkehol ut av glaset...:)











Badet stort sett i sin heilhet. Det er ikkje store badet, men stort nokk for oss.
Blei veldig fornøg med dei store gode skuffane i baderommsinnredninga, og syns me har fått plass til mykje. Har fremdeles ikkje tatt i bruk den eine ennå..:)
Var og veldig godt å få opp litt knaggar, så ein kunne henge frå seg litt...:)































Å i latskapens rette ånd, ørkar eg ikkje å upp å ta eit nytt bilde av den fine toalettrullhaldaren min frå blomingville. Legg godvilja til, så ser du at den er rektig så fin...:) Er ikkje den mest praktiske, fordi du må skru den opp for å få inn på ein ny rull. Men som ei klok veninne sa ti meg : kan ikkje alltid vere praktisk...:)


I dag er dagen ganske så grå, så det gjer det litt lettare å gjere seg klar for ei ny arbeidshelg. Det at det er mildt er heller ingen dom ting, for då held det med BARE eit lag med ull på kroppen. Frysepinne er ordet...:) Blitt godt vant med varmt hus i vertfall. Har fremdeles ikkje vedovn, og har ennå ikkje frysi her heime, om ein ser vekk frå at det er litt i det kallaste laget på badet i 2. etasje. Innstillingar som me ikkje heilt veit kva me stiller på, så me prøvar oss litt fram. Har blitt litt bedre nå...:)





Håpar du fær ei fin helg....




- N -

søndag 20. februar 2011

solfest..:)

Sola he kåmi ti Køsa sø nå æ det snart vår...:)


Mi he vøri sollause i tri månar ca, å då "varmar" det ekstra gødt når sola kjæm snikande ned over hustaka hera. Nydleg å ikkje bare sjå sola på andre sida av vatni, men faktisk sjå den i tretøppane og på jordi hera au...:)Endringar er i grunnen godt, set ein pris endringar. Som for eksempel at sola kjem, noke som gjer meg litt meire energi og endå ein ting å smile av..:)
























Detta er eit sikkert vårtegn for meg. Ser fram til å sjå fleire, men ikkje endå..Syns vinteren akkurat har starta og er strålande fornøgd med snoen og føret som me har nå - kos...:)




Plutsleg tilbake



-N-

tirsdag 15. februar 2011

1 år...

Wow... sø fort tia gjeng....


I dag eg alt blogga i eit år. Då skreiv eg at det var tri viker til me skulle flytte. Skikkleg rart å tenke tilbake på...Ska prøve å få tatt litt fleire bildi av nye husi utvendig snart slik at ein kan sjå førskjell på gamalt og nytt...:)




Ha ein fin dag....:)

mandag 14. februar 2011

Luxus.

Det er ikkje ofte ein støvsugar for et ein bare har lyst, men det gjorde eg i dag...


I dag har eg for fyrste gong bruka min nye sentralstøvsugar, foma med 10 meter slange. Å det måtte dokumenterast...:) Eg var veldig i tvil om eg i det heile ønskte sentralstøvsugar, fordi eg hadde høyrd at det var både og med heile opplegget. Høyrde blant ana at den aldri var i bruk, eller at den saug dårleg eller at den rett og slett var mykje i ustand og at den tålte lite. Dette er jau andres erfaringar, som eg sette pris på å få høyre før eg valgte. Men nå i dag er eg glad for at eg valgte å ha den, så lettvinnt. Hadde ikkje noke tung kloss bak som kræsja inn i karmen, eller som eg måtte halde for å støvsuge trappa, eller som rett å slett ikkje ville det eg ville.
Den var derimot lett å håndtere, lite lyd og lukt, bra sugeevne, god arbeisstilling og god å halde i . Den fær eit lite minus for at eg må gå med munnstykke til soffan i lomma, men det er rein skjær flisespikkeri...:)hehe....



Det er nok ein ting som kjæm under lettvinte løysningar i mitt hus - luxus...:)


I det store og det heile noke eg kan anbefale...:)Håpar eg ikkje endrar meining då...hehe



Ha ein fin dag i sno veiri...Eg gjer meg klar for ei kvellsvakt straks...


- see ya -

søndag 13. februar 2011

Kjøkken..:)

Gratulere ti alle mammaer der ute i dag, i dag er det morsdag...:)

Trur i grunnen lufta har gått litt ut av bloggen, eller var det ballongen det var kanskje. Har i grunnen ikkje mange romma eg føler er ferdige ennå, og som eg ikkje har lyst til å ha på trykk ennå sidan dei ikkje er slik eg har lyst at dei skal vere...Ingen er faktisk ferdige. Men i det tempoet eg er i nå, så kjem det heller ikkje til å skje heilt med det fyrste. Eg har naturleg stopp mykje på grunn av dersom det er noke som skal skruvast opp, så føler eg at høvdingen må godkjenne det. Veit enkleg ikkje høffer eg tenker slik, for eg sei jau bare at DER ska spikeren stå, eller litt dit eller hit. For på lik linje som eg ikkje har så store formeiningar om garasjen har ikkje han heller store innvendingar med det eg gjer inne. Men likar å høyre om han likar det, om han har veldig sterke meiningar tek eg hensyn, for det er ikkje så ofte skjer. Trur ikkje han syns det er så spennande...hehe...kan ikkje skjønne det..:) Men skal sannt seiast at han er flink til å sjå andre løysningar på ting som ikkje eg bestandig ser...


Men kjøkknet er eit av dei romma som eg mest fornøgd med i dagens tilstand, har ikkje fått på håndtaka ennå, men syns det er perfekt for meg...:) Har heller ikkje fått på fronten på oppvaskmaskina av den grunn at me har hatt litt att å fram med å få nye skruvar til handtaka. Handtaket må jau på før fronten blir montert..:)








































Her er eit nermar blikk inn på den geniale hjørneløysninga me har valgt. Syns ikkje det er så greit med hjørnekarusell, å sidan eg har ein forkjærlighet for skuffar, så var fellt valget lett på hjørneskuffar. Dei er store og romslege, rett å slett geniale. Det er dei fyrste Jonny hadde laga..:) Orka ikkje å lette på liket for å ta nye bilder, så det er bilder frå monteringa i romjola..Ber yvi mæ ei trøta jente som he hatt snørkande-tanteonge-englar-med-voksesmerter i senga i nått...Va suuuuper koslegt, mn æ nå trøtt ( hadde sikkert vørt det uansett, best før barne tv):):)























Slik ser det ut når dei er lukka...Det blir dobbelt med håndtak, ein i kvar "ramme", 6 stk på tre skuffar..












Det kjæmpe fine kjøkknet er laga av ein lokal møbelsnikkar, Jonny Erikstad. Han er veldig flink og resultatet blei veldig bra syns me...Kan anbefalast å bruke han...


Ellers nermar det seg at me har budd her i 3 veker. Og du å du så deileg det er. Lettvinnt, varmt å me stor kosar oss. Håvard har fleire gonger reist på rommet for å leike å tatt igjen dynna (= døra)...:)

Har heller ikkje så mykje askar å pakke ut. Høvdingen må kåme heim å lage litt "golv" på loftet slik at det som ikkje skal pakkast ut kan opp der. Som sommartøy, babytøy å ting, jolepynt å div skrammel som ikkje er heilt bestemmt om me treng eller ei. Vil prøve å sjå ann litt ting, å dersom det ikkje har blitt tatt i bruk etter max to år er søppel/lopper...:)Så er det bare å sjå om den planen trer i kraft eller om det blir ekstra isolasjon på loftet i mange år...Var foresten og rydda på loftet til mor å far i dag. Fannt ein del rare ting, mykje minner...haha...


Ha ei fin veke....
- N -

mandag 7. februar 2011

musebøl ti bjønnehi...

Følelesen av å gå frå eit lite kryp-inn til eit stort å fint hus, er litt som å gå frå eit bøle til eit hi. Har ikkje så mykje møblar elle genrellt ting, fordi i det gamle huset var det veldig fullt med det mi har nå. Har fått gardiner i stoga og på kjøkknet, men det er fremdeles ekko (ekkkoooo, ekkkkkkoooooooo)hehe...Blir nokk ikkje noke på veggane med det fyrste, av to grunnar. Må tenke seg om kor ein vil ha ting, og må ha noke ein vil henge opp...Me har ikkje noken bilder, så eg får tenkt meg godt om...hehe...Trur i grunnen stilen me har på køsa nå om dagen kan kallast minemalistisk, om ser vekk i frå det eine søverommet der det står stabla askar med tvilsomme ting i. Skal skal ikkje, skal skal ikkje hive. Ligg på vent til eg får tenkt meg om. Har bestemmt meg for å lage ein loppeask, kanskje noken andre kan ha glede av det eg ikkje vil ha lengre!...:) Og så kan det gje meg moglegheten til å pønske ut ein ting eg kan ønske meg med god samviitghet...hehe


Har tidlegare sakt at eg har lyst til å ta eit å eit rom. Sidan det pr dags dato er mykje rot i romma, ikkje heilt bloggebilder, så får eg starte i ein kant der det ikkje er så mykje rot...:)

Å det er i gangen. Gangen manglar ein spegel, eit skåp under trappa og knaggar. Noke som kjem etterkvart. Knaggane er det einaste me har. Me har hatt lyst til å ha eit integrert skåp under trappa for å utnytte den plassen litt bedre, og har ein prisførespørnad inne sjå dei som laga trappa. Men intet hørt ennå - so time will show.



I gangen har eit av mine oppussingsobjekt fått plass. Hadde i sommar ein sjau rundt ei gamal metall seng med ny svart spray, så ei rusten seng fekk ein litt freshare look...:)Syns den blei fin, og ein kontrast til alt det jose...:)






Før:

















Å etter:











































Ein kan væll ikkje akkurat sei det er heilt før og etterbilder. Men det er i hvertfall bilder då den var nyspraya og då den hadde blitt tatt i bruk..:)

Dei to store putene i midten er gamle puter med hardangersaum, var kjempe glad då eg fekk dei...:)
Litt fleire puter må nokk i etterkvart..:) Fekk den nydlege puta mes skrift på av Gjerterud å Tommy i dag. Syns den var så fin, og som bestillt til my day-bed..:):)



-Tuddelu-

onsdag 2. februar 2011

Oh happy day`s...

Ændeleg kåm dagane som me har venta sø på...Me har nå endeleg fått flytta inn, og akkurat sø godt det var kan ikkje beskrivast med bare eit ord...hehe

Det er jau ei god beite sidan eg har teke meg tid til å oppdatera her inne. Tida i januar gjekk med til å måle og tette spikerhol. Så kåm me til vaskinga, og der etter følgde vaskinga. Alt har eg fått hjelp til, så det har i grunnen gått greit. Og vips var dei tre vekene høvdingen var vekk over, og me kunne flytte inn. Det er ei vike sidan i dag.


Me flytta inn før rørleggaren hadde gjort seg ferdig (han er fremdeles ikkje ferdig), så me var spennte på om me fekk wc eller måtte gjere det mi absolutt måtte på tunet/utedoen til snikkrane...Men det slapp me, for tilslutt fekk me ein do. Dusj fekk me ikkje, men det var heller ingen krise. Ein klarer seg uten ein dag. Me var bare så veldig innstillte på at me skulle inn akkurat NÅ. Og det gjekk veldig fint.
Var så godt å ligge i nytt hus, i nytt og reint sengetøy i egen seng.:))
Håvard syns au det var veldig stas. Han fekk "ny og stor" seng på nytt rom, og var superfornøgd. Han hoppa opp i senga si og ropa : maaammma, se den nye sengen min...:)Sø det er godt både stor og liten er fornøgd med at oppussingsobjektet til mitt fallt i smak og var brukande.:)

Denna veka har gått med på å få ut ting av garasjen, inn i huset, ut av askane og inn i skåp og skuffar for så å bli kvitt søppla på avd renovest på Køsa. Enkelt og greit. For det blir mykje papp..:)

Har ikkje fått ting opp på veggane ennå, men det er heller ikkje noke me stressar med. Ser at me har flytta ifrå eit lite hus og inn i det pappa kallar eit grendehus. For bedre plass har me vertfall fått.

Her er litt bilder av dugnads jentune som hjalp til med seiste rest av måling, og vaskinga...Tusen takk til mamma, Unni, Elin, Irene, Ragnhild mæ kula å Even....:)






Mamma ryddar vekk plast på vaskerommet.










Matpause må til og med denna slavedrivaren innfri...:) Irene fær seg ei vælførtent skive...









Kjenner på meg at i hvertfall ein person elle to som kjem til å smile av detta bildet. Elin blei litt forsynt av husvask, og fannt ut at kanskje det skulle testast ut å sjå om det gjekk litt lettare i skikkelsen av spesial agent OSO...haha...












Unni i drivi å gjer seg klar førr takvask på søveromma uppå...:)











Ragnhild å kula...










Her er det klart for middag....FOR TRI...:)









Ein svært så fornøgd Solan. Han syns au det var godt å kåme heim igjen. Har etter ti månadar på Lauvrak fremdeles ikkje kåme overens med katten til mamma å pappa. Dei krangla stort sett heile tida. Kunne ikkje passere kvarandre uten eit knurr eller ein liten knuff...hehe










Håvard syns pynten min var lite pynta. Så han fannt noken magnetar for å hjelpe til..:)










Me har hatt kjempe fint veir...:)Så om me ikkje har sol, så ser eg i hverfall godt sola. Syns utsikten er kjempe fin. Og nå er det bare 14 dage atte så er denne sollause tida over for denna gongen..:)Ein kan ikkje få allt...























Syns kanskje ikke detta var dei mest spennande bilda. Men tenker at nå vil eg ta rom for rom, så då bli det fleire bilder etter kvart. Har og då kåmmet bedre i orden. Er fremdeles ikkje arbeidsledig..:)

I morgo bl.a er det på teppet at gardiner skal strykast og hengast opp, gardinstengar skal og opp, dørhåndtak skal på plass (har nemmleg hatt to på deling på 20 dørar, lettvinnt -Nei...:) ) Og tv som skal innstallerast...løveli..:)


Er plutsleg tilbake...




-N-