lørdag 28. mai 2011

planlegg, så hopp i det.

Det er ikkje manko på ting ein ønskar å få gjort, om bare dagen hadde hatt fleire timar. Nå i helga har me har de vore ute litt, så har det starta å regna, å så var det bare å krype inn igjen. Å omatt - å omatt - å omatt.. Nå har me gjett opp heile sola, og ser på film i staden. Det må til det au...haha...slite litt på soffan.



Men for å starte på starten av helga. Fredagen kåm og sola kåm au, i takt med at planane om å ut å "plukke" stein til ein mur rundt eit bedd var klare for å gjere alvor ut av. Som sakt så gjort. Så bar det av gårde, eg å mamma, med hengar. Kåm ikkje så langt før me måtte snu med fyrste lasset. Perfekt - nesten som å gå i butikk å handle stein når ein finn dei så lett. Å så mange på ein gong. Me var ein tur til og fann resten av det me trengte ( trur eg ). Laurdag var det bare øs - pøs, ergo - innekos som inkluderte koslegt besøk av syskenbarnet mitt Elise å kidsa.

Sondag var det tid førr å sjå kva for stein me hadde, og kva me kunne gjere av det. Men mange ufrivillige pauser, har gjort til at me slettest ikkje er ferdige. Men har i hvertfall ein 1 1/2 runde ferdig, så får me sjå korleis det blir...haha...
Eg har heldigvis aldri sakt eg er noken ekspert på hagestell. Så det får bli som det blir...:)Nokk eit yrke eg trur eg trykkt kan stryke av på lista som eg kan bli om/ når eg "blir stor", godt ein ikkje treng å gjere mykje av det som eg ikkje er god på så mange gongene...haha...

Gleder meg veldig til å plante på plass blomane me har, å fylle på etterkvart som eg kjem over noke eg vil ha.

Plenen er ikkje mykje igjen på. Ser desverre ut som noke av det må gjerast ei lita endring på, så det har stoppa opp litt. Har nemmleg fått eit lite basseng, noke me ikkje tok med i hageplanane. Kanskje det hadde vore greit, men ikkje i denna omgangen eller der det er det er vatn nå.













Det er ikkje noke bilde av ein ferdig mur akkurat, så ikkje ver for kritisk...:):)













Tek med eit lite bilde av mitt seiste loppis funn. 50 kroner for ei lita søt skål....:)












Så er det starten på ei ny veke i morgo. Tida flyr.




Har du hage prosjekt?





- N -

mandag 23. mai 2011

I dag hadde både nett og data kåmmet på bedre tankar, dei valgte å fungere rett å slett....ække gærn`t bare det..:)

Her er i hvertfall bilder av VTK kaos på Køsa. Eller det vil sei at me har ein heil del rot me au, sø sammen er vi kaos...:) Så lenge det blir bra til slutt så er det same korleis det ser ut undervegs.

Plenraking har me pause i frå i dag, då det er ein veldig vind og regn i periodar. Kosleg inneveir rett å slett.











































Det var dagens bilderas...:)

feil, feil, feil...

Det er som dei sei at ein feil kan ofte formere seg til å bli fleire feil. Så nå har me likegreit ei lang grøft frå sørenden av huset og ned langs heile vegen. Syns lissom det starta å sjå LITT FOR RYDDIG UT, haha...Neidå hell i uhell at ein finn ut tidleg at det er feil kabel som har blitt lakt til huset. Ville ha vore kjedlegt å ha rekt å lakt belegningssteinen før det vert oppdaga.

Men historia starta med at me skulle purre på vtk om å få dei til å ta ned ein straumstolpe slik at me fekk grave til tunet slik som planlakt. Me har valgt å legge straumen i bakken for å sleppe stolpar og ledningar rundt husveggane. Så skulle me stille med grøfta, og vtk kabelen. Men så viste det seg at vtk visste at det hadde blitt lakt feil kabel, så det måtte gravast om igjen. BINGO - om ein kanskje ikkje var så imponert over selskapetslowmotion i utganspunktet, så blei ein det ikkje nå i hvertfall.

Men historia er jau ikkje så verst allikavæl, det er tri mann med hydraulisk spade å årdnar for oss nå. Eller det vil sei at klokka nerma seg halv tri, å då var arbeidsdagen over...haha....Nei ikkje noke vondt mot dei som arbeidar der. Men ledelsen hadde kunna tenkt litt meire effektivt kansje...:)



Ellers er det hage som er denna periodens prosjekt. Men det blir i eit ana innlegg.
Her regner det litt, så er det litt sol, så er det litt vind - Ein blir ikkje lei med slik variasjon i det minste...:)


Har du noken gode hagebloggar som du les? Er veldig inspirasjonshungrig på den fronten om dagen, å ønskar tips...:)




( He problem med nettet, så bilda blir lankt ut seinare når det velger å kåme på bedre tankar)



-N-

torsdag 19. mai 2011

Sjerpa ønskast.

He endeleg fått på plass ei gravmaskin som ska gjere om grustaket til ein hage.
Nå har det blitt glatta over så fint så fint som bare det, er ikkje ferdig men etter i morgo er nok mykje gjort. Det er nå ein ser så fint det blir, så gliset som har vore veldig tilstades på kor fint huset har blitt, er om mogleg endå breiare nå når hagen og tek form.

Eg abonnerte på hageblad for noken år sidan, dei står nå ved sidan av senga. Mange gode planar har blitt klekkt ut på sengekanten, og håpar det kanskje kan bli noken nå au. Sankar til meg inspirasjon, og siklar over alle dei fine blomane.

Eg har planar om to bedd til nå, så får eg sjå kva eg endar opp med. Eg har ikkje så mange blomane, så håpar å spankulere litt i hagen til mor for å sjå om kanskje noken av staudene hennes er " litt for store". Ellers er planane å ta det litt ettersom ein kjem over noke. Ein tur til mimmis hage, gartneri i bygda, og leikvoll i Nome kommune, er jau ikkje å forakte.


Ein sjerpa hadde ikkje vore domt å hatt. Ettersom me nå har starta å planere så går me etter med raka og tar opp stein. Å fytti så mykje stein. Men det blir bra. Hadde det endå vore så væl att det hadde vore fin stein slik at ein hadde konne bruka alt til å laga steinmurar til bedd og slike ting. Men den gång ei, det er kanskje 10 stein til nå som me kan ha til det formålet. Så det hadde ikkje vore domt om det hadde stått ein sjerpa på tunet i morgo med ein egen egenskap til å trylle med stein.haha....

I dag har me kosa oss i heimen, med husarbeid både inne å ute. Mini har vore med, men ønska å slappe av litt ut på dagen så han satte seg i skråningen å såg etterlengta på Jørn Helge som grov. Han fekk sitte på, å nøla ikkje i det heile med å hoppe oppi. Trykkte å drog i spakar så det rista i heile maskina. Det var stor dag for liten gut, som fram til nå har funne draumeyrket sitt.





















































Helga går med til meire hagearbeid i form av vidre planering, såing og gjødsling. Å ikkje minst arbeidshelg som i dag ikkje fristar i det heile med sår hals.



Har du planar for helga?






Ha ein veldig fin helg uansett sysslar....:)

søndag 8. mai 2011

Planar.

Det spirar og gror, lauvet har blitt stort, kvitveisen blømer og fruktrea likeså, og graset har blitt grønt - det er vår. Men eit lite skår i gleden er at mens mange kosar seg over plenen som blir grønare for kvar dag som gjeng, så bur eg i eit grustak. Det er eit pust med vind som skal til, så har du ein liten sandstorm.



Her er bilde frå Køsa slik det ser ut nå, men til veka skal me til og grave igjen. Gleder meg til det, så kan me sete i gang med å få vaske og måle ferdigt huset. Så plen neste mann ut. Har kjøpt frø på felleskjøpet, så trur og håpar det skal halde med ein stor sekk...:)


















Det einaste tegn til liv på flatmark på køsa er denna lille dag og natt..:)





































4 lavendel var noke av det som vert med heim i frå Ikea. Dei har fått ein føreløbig plass i ei dynamitt kasse.









Dagane flyg fort og storkosar meg med vår og fint veir i eget hus..:)
I helga går turen til leikvoll, bo og grønt. Planar om å sanke til meg det kan av tips og idear til kva grustaket vårt kan bli til. Tankar eg har nå i stikkord er :
¤murar ¤ fruktre ¤ syrinar ¤ belegningstein ¤ platting ¤ roser
¤peonar ¤ åker

Å detta er det me har tenkt dei neste 30 åra...hahaha...men det er lov å tenke langsiktigt. Det er kanskje lurt au med tanke på at ein då klarer og gjere ting slik at ein ikkje må gjere det om igjen noken år seinare.



Ha ein fin helg, håpar den blir super...:)

tirsdag 3. mai 2011

kunst

Trur jammen me har ein liten kunstnar i hus...

Syns dei er så flinke i barnhagen til mini å lage så mykje fint. Det er mykje fint som har blitt med heim, men noke av det finaste er noken bilder som han har laga for over eit år sidan. Eg har heile tida tenkt at eg skal ha dei i ramme og henge dei opp på rommet hans, men då ramma kåm på vert bilda endå finare enn dei var i utgangspunktet. Faktisk så fine at mor å far ga mini sine bilder ein hedersplass i den ellers så tomme stoga. Kjempe fint blei det. Rammene var noke av det eg hadde på lista då eg var til byn i veka som var, og dei vert tekne i bruk med ein gong.






















Er ofte slik at eit bilde ikkje viser alt. Syns sjølv at bilda er mykje finare "live", men det er kanskje noke med fotografen au..:)





Men for noken veker sidan var det ein kjempe flott himmel. Og det var ikkje nødvendig med enten god fotograf eller utstyr for å ta fine bilder.






























I dag er den dagen i månen me ikkje likar - tysdagen då høvdingen reiser på arbei i gjen. Men det gjeng heldigvis fort den tida han er vekk au.

I dag er me tilbake til følelsen av tidleg vår. Det er litt sludd i lufta og det kan kjennast på lufta både inne og ute. Me har tennt opp i ovnen, og kosar oss så best me kann i heimen i dag.





Kosar du deg inne i dag??



- N -

mandag 2. mai 2011

Papp skåp

I seiste inlegget skreiv eg at me endeleg skulle få oss eit klesskåp på soverommet økkes. Med litt " research" i ikea verden havna me på detta skåpet her.













Då eg å Elin såg det var det kanskje greit nok på avstand. Men du å du for eit skåp. Der stod me på ikea å lo som bare det, det var rett å slett bare søppel. Virka som heile skåpet var laga av papp. Rista på døra å den dissa som ein gele klomp. Til 1500 kroner var det for godt til å vere sant at det var noke å ha, men ein kan ikkje ana enn å håpe.
Men tomhendte kåm me ikkje heim. Valget datt på eit skåp som heiter hemnes. Veit ikkje heilt om me er kjempe fornøgde, men brukande er det sikkert.












Det var eg å systra mi, Elin som var på tur. Det var mykje som stod på lista, over ting ein trengte og hadde lyst på. Måling var ein av tinga som blei med heim, ikkje det mest spennade, men nødvendig.

Håpar at neste periode høvdingen er heime at me skal få grave ferdigt, så plen, vaske hus og måle det.Så greit og ha det klart, til me plutsleg skulle trenge det.*S* Me kjøpte ferdig måla kledning, så me skal bare ta eit strøk på veggane, men må ha eit med visir og to med måling på rekkverk og rundt glasa. Har ingenting og klage over sidan eg ikkje skal ta tri strøk over heile huset. Syns å måle er greit arbeid, det blir så fort mykje bedre, men ingentin er moro i lengda så greit å sleppe å måle tri strøk over heile.:)


Nå om dagen er det grønt å fint hera. Virkleg fint å sjå på, å nå har det store kirsebertreet au starta å blomstre - nydleg. sia den goe datakunnskapen ikkje har blitt bedre på veldig lang tid, har eg ikkje fått inn det bildet eg har tatt nå. Men her er eit bilde som eg tok for noken år tilbake. Det har kåme lengre nå, men fint er det då- som nå.














Skal i kveld sjå om det går ann å få inn litt data kunnskap, så er eg plutsleg tilbake - med bilder.





-N-