onsdag 29. juni 2011

I mangel på iver etter å få ein million knott på nakken, så har eg ikkje lyst til å ut å ta bilde av det seiste me har fått gjort ute.
Så det fær vere til ein ana dag når dei øverste slusene ikkje er opne. Men litt har det blitt gjort her. Fått måla det fyrste strøket på to glas, flytta tilbake terassen og sandkassa er noke av det.

Høvdingen sette på plass sandkassa rett før han skulle reise i gjår. Så eg å mini henta eit lass med sand på grustaket ut på dagen. Innan det blei tid til å få av sanden av hengaren, hadde knotten rekkt å bli veldig svoltne på friskt blod. Så me tok mestparten då på kvelden, men blei " the weakest link" å blei stemmt inn istaden 2 mot ein million. Vurderar sterkt å gå ti anskaffelse av mygg/knott maskin. Hadde eg visst at det var ein type som eg var sikker på at fungera hadde eg kaupt den på flekken. Det er nemmleg ikkje noke som tergar så mykje som slikt. Kan rett å slett ikkje vere ute. Men nokk klaging.

Det veiret me har att nå er godt for graset som me har sådd. Det spirar og gror hera, og har allerede vore ute å lufta grasklypparen for å toppe litt av dei store tustane som stikk opp...:)

Har og hatt god tid til å kose seg ute i den veka som var. Har funnet ut at eg har lyst til å ha ein busk som blomstrar bort mot røysa for å skjule litt det som ikkje er fint. Syns denna er kjempe fin, så det er nok denna som eg håpar eg får tak i neste veke då eg ska ut å farte litt. Det er ein villkrossved eller ein snoballbusk, den har kvite stor snoballaktige blomar. Kjempe fint..:)


















Snøballbusk 'Pohjan Neito'
Viburnum opulus 'Pohjan Neito'
Vekst
Kraftig, opprett og noe grov vekst. 3-4 m høy. Blada er motsatt stilt på kvisten. Kan få god høstfarge. Ved beskjæring eller oppbinding kan den formes som tre.



Blomst/frukt
Hvite blomster i store ballforma samlinger - Juni og juli. Blomsterstandene til 'Pohjan Neito' er noe større enn hos andre tilsvarende utvalg.



Bruk
Fri hekk. Frittstående. Masseplanting. Leplanting.



Vokseplass
Nøysom. Trives best i noe fuktig og kalkholdig jord. Tåler vind og halvskygge, men best utvikling i full sol. Tåler tung (leirholdig) jord.



Vedlikehold
Tåler sterk tilbakeskjæring.



Opprinnelse
Arten v. opulus er viltvoksende i Norge og klarer seg bra langs kysten nordover til Narvik. I Sør-Norge går den opp til 600 moh i Bykle. Den er plantet i Troms og Finmark med gode resultat. Det finnes mange kultivarer som er i vanlig salg.

'Pohjan Neito' er ett finsk utvalg.





Jaja,d et blei jau ein heil del fakta. Det fine med det er at ein bare kan velge å scrolle seg forbi det heile dersom ein føler det bare er tull. tihi...:)



Ha ein strålande kveld, sa ho i frå tåkeheimen...:)

.

torsdag 23. juni 2011

Framgang..:)

Trur eg jinxa internettet med å skryte at nå var det i orden i gjen. For det var ikkje før eg hadde sakt det så var det ikkje så samarbeidsvillig igjen. Men nå er det forhåpentlegvis slik at eg får med både bilder og tekst...:)


Det er i grunnen ikkje mykje me har vore inne den fyrste veka i ferien. For på fredag som var, henta me seiste delane me trengte for å starte på belegningssteinen i tunet. Så var det å koste på. Høvdingen har lakt steinen mens eg har henta til han. Å statusen nesten ei veke seinare, er at me har att litt av eit hjørne og kantstein. Eg kallar det litt, fordi eg ser definitivt ein ende på det.
Me er veldig fornøgde med steinen, som heiter villa og er tromla stein.






































Ellers har me fått vaska to av veggane på huset. Snikkrane har vore å tatt av alle dørlistane, sidan dei hadde blitt spikra opp for nerme slik at den "tappen" i låskassa tok i dør lista. Det ville ha ført til oppskrapa listar på no time.



Ellers er det bare ein ting å sei : I LOVE Ferie...:) Eg har ikkje hatt meire enn fire samanhengande dage fri i huset. Så det er noke nytt...:)



Har du ferie og ferieplanar?



-N-

tirsdag 14. juni 2011

avhengig....

Juhu.....ska sei ein he tendensane ti å bli avhengig av litt av kvart...eg ska kji gå nermare innpå alle mine uvanar, ana enn den eine : internett avhengig. Ein får jammen ikkje med seg så mykje sosialt, ikkje betalt regningar ( skulle ønske dei au førsvann), å rett å slett ikkje følge med på dei bloggane ein etterkvart har blitt så glad i å lese kvar dag. Men nu, er eg online igjen.


Å det er mykje som har skjedd sidan seist. Så eg gleder meg ti å vise dykk.
Men nå er det seiste innspurt på denna kvelden, eg går inn i den seiste veka før 4 VEKER MED FERIE.....ÅÅÅÅÅÅåååååå det ska bli sø gøtt....vore i feriemodus LENGE nå....3 vakter igjen...:)




I`ll be back....sooooonnnnn....

So long..:)