tirsdag 19. juli 2011

Lykter med nytt liv

Den seiste tida har lyktene me har hatt på trammen starta å gulna endå meire og rusta litt. Syns ikkje dei var så fine lengre, så istadenfor å kaste dei spraya eg dei kvite. Syns dei fekk nytt liv, trass sig både histen og pisten. Dei vert i hvertfall finare enn det dei var før.
Det synast ikkje så godt på bilda, men dei var ganske gulaktige, dei såg rett og slett svarte ut.
























Så ein sprayboks seinare ser dei slik ut:















Heilt kvite med litt sig histen og pisten...hehe...jaja...ikkje så mange som legg merke til det i forbi farten..:)Sprayen kjøpte eg på clas ohlsen for ikkje store slanten.




Då er dei 4 goe ferie vekene mine over og det er tilbake til kvardagen. Så ferien frå huslege sysslar er og oppheva...:);)



Ha ein fin dag og kos deg i regnveiret...:)

søndag 10. juli 2011

påfyll i stoga?

Trur den minemalistiske stilen i huset ikkje er heilt godkjennt av høvdingen.
Me ser ofte det at når me får besøk blir det fort fullt i sofaen. Så me er på utkikk etter noke me kan fylle opp med i stoga, og som me kan site i. Ein god stol eller to.
Eg har lyst på stoff, høvdingen kåm med eit godt poeng om skinn og reinsleghet. Men trur ikkje det nådde heilt fram til meg. Me er derfor på utkikk etter noke som sei : hei, eg skal bu på køsa! *s*


Eg har sett på dessa to på bohus. Men uansett så er det sjelden eg er så bestemmt at eg klarar å bestemme meg før eg ser dei "live". Dei må prøvast og sjåast på før ein bestemmer seg. Syns ofte bilda kan vike litt på stoff og slikt.




























Har du noken tips til fine stolar...?




- N -

søndag 3. juli 2011

Litt frammgang..:)

Tida flyg.

Det ser ein veldig når ein har ongar i hus. Plutsleg va det dagen før dagen, å mini her i husi va 3 år..:) Dagen har me feira i dag, å d var stor stas for liten gut.


Då gjestene hadde reist, var det å hoppe i arbeidskleda. Eg fekk måla rundt 4 glas og varandadøra, og er veldig fornøgd med det. Blir så mykje finare med eit lite strøk med måling, då pynte klossane rundt glasa var trekvite. Lite skår i gleden er at eg ikkje er halvegs, og har fremdeles igjen strøk nummer to på alle sammen...guddi guddi..:) Men alle monner drar, og sidan veiret ikkje er heilt måle veir - så rekk me det me rekk.




















Ellers vil eg vise mitt nyast innkaup. Ein pose med sand som fungerar som dørstoppar. For å beskytte døra frå å bli stygg, så fungerar den supert. Syns au den va fin. Så alt i alt, heilt supert. Endå bedre er at den er kaupt her i bygda - farge og gåvebua. Eg har ein til ytterdøra au, som stangar i mot ei "potte" eg har ute. Potta er eit grisetrau, så den har kantar som er skarpe i møte mot døra.




















Då var kvelden jammen her, og eg må prøve å pakke meg ferdig til tur til vestfold. Reisa startar på køsa i morgo når me er ferdige, så til tønsberg på besøk til ei veninne. Tirsdag er det endeleg den store dagen for Håvard. Me skal vere med høvdingen på bøljan blå, plaske over dammen ein tur og ligge på båten. Det kan jau bli intresant med tanke på at lugaren er nøykatig så liten at du får inn ei reise seng og då var all golvplass bruka opp. Men alt går for ei nått. Veldig moro for stor å liten her heime å treffe mannen å pappa midt i perioden. Så går me av båten tidleg på onsdag, så då går turen til Ingrid å gutta boys i porsgrunn...:)
Mykje å sjå fram til med andre ord...:)





Snakkast....:)

lørdag 2. juli 2011

hjelp å få..:)

Litt hjelp må til...:)




I dag va eg burt ti Lillian å fekk litt hjelp mæ den ellers sø ganske kjedlege sia mi hera, mæ sø mange feil på. Sø nå fekk mi lasta ned eit nytt programm ti å årdne bilda i. Håpar på å få det ti sjav au slik at eg fær ei sie eg he lyst ti å førtsette mæ. Veldig greit mæ sø snille veninner mæ datakunnskapar...:)




Her ser du bildi av korleis det har blitt i grove trekk rundt veggane hera. Det er litt grønt på alle endar og kantar her nå. Kanskje ikkje så rartt, med tanke på veiret me har hatt fram til nå. Varmt og vått er tingen for å få det til å gro. Eg klyppte plenen på tirsdag, og det ser allerede ufrisert ut igjen.






Her er det i hverfall ikkje problem å sjå at eit av dei 4 uttaka til dreneringa fungerar. Det renn godt i dei for å sei det slik.


















Her er det måla eit strøk på dei to nederste glasa. Syns det blei veldig bra. Stigen står på plass til skrekk å advarsel om at her er det håplause jentur som he gjett opp. Stå i stige er ein av mine mange ting, som eg ikkje er god på. He ikkje problem med høgder, men stige. haha..:)








Er litt små pirk igjen på steinlegginga. Men det er ikkje noke du ser på denna avstanden..:)Syns sjølve det blei veldig fint og reinslegare uten sand heilt innat huset.













Sørveggen.













Ellers er det bursdag feiring som står på planen for morgo dagen. Så då må det kanskje litt baking til i kveld. Pavlova terte og sjokoladekake er planen,...:)




Plutleg tilbake.........



-N-