søndag 20. november 2011




Nå er det jammen eit godt stykke ut i november. Å eg er i hvertfall ikkje i tvil om at eg ikkje er aleine om å pønske å tenke ut korleis årets joleførbredelsar ein skal til med i år. Gleder meg veldig til Alt. Til å med jolevasken ( det skal jau sannt å seiast at den blir ikkje store greiene i år, med tanke på at me ikkje har budd i eit år i nytt hus endå). `Men litt pynting, baking å førjolskos må til. Høvdingen skal ikkje vere heime i jola, slik som planen er nå, å det er eit ganske stort skår i gleden. Men slik er det å jobbe turnus på ei " balje " (les: color line - Viking )som byttar skift i jola slikk at han like greit er vekk tri veker i jola....veldig vannt til det, men kjedleg lell....:)


Nokk om det...Har denna veka tenkt litt på veggpynt her til gards. Den er relativt glissen ennå...:)Så eg var til Seljord å fekk kopiert opp gamle familie bilder som eg tenkte skulle på kåme opp så snart eg kjem meg avgarde for å få tak i rammer på ikea som eg likar så godt. Fleste av bilda er i svart kvitt, men ikkje dei av nyare dato. Veldig spennt på korleis reslutatet blir til slutt.
Det bildet som er på toppen av teksten var tenkt ned hit. Men ettersom eg ikkje har det største hellet i dag vil det på mystisk vis ikkje klyppe å lime inn i dag. Så då tenkte eg drit å dra, bare stå der du...:);)*s*


Ellers har me i nå kåmmet så langt til at me har teke litt mål rundt forbi på dei romma som manglar klesskåp. Skal sete meg ned å tegne korleis eg kan tenke meg det for å høyre med ein snikkar om pris. På rommet vårt det er snakk om eit "skreddarsydd", fordi det ikkje er takhøgde og veggplass som harmonerar med noken av dei "ferdiglaga". Så då er det bare å håpe på det beste. Høvdingen meiner nemmleg at det kjem til å bli veldig dyrt slik eg tenker. Så derfor håpar eg han tek heilt feil i det...:)


Så var plutsleg nokk ei helg over. Å i morgo er det barnehage og arbei.



Ha ei fin veke



-N-

søndag 6. november 2011

Jakt....

Når nettene blir lange, og kulda setter inn...syng Alf Prøysen om musevisa. Ikkje akkurat noke kulde å snakke om her til gards, men mysar derimot er der. Eg har høyrd det rasla og krasla i tak og veggar lenge nå, men bare tenkt som så at det er nødt til å vere utandørs. Kan ikkje vere mus i eit hus som ikkje er eit år gamalt ein gång. Usikker var eg inntil for 14 dage sia...Då vert lydane endå oftare og på fleire stadar. I går bar turen over å kjøpte musefeller, og fangsten i dag var to stk søte små mysar som ikkje levde meire - akkurat slik det skal vere inne i hus. Så jakten fortsett inntil snikkar "andersen" kjem og sjekkar opp i saken og prøvar å gjere noke med problemet.




Lengre ut i musevisa, syng han om att alle skal feire jol i gjen...Å eg har ikkje akkurat slutta å gleda meg til jol. Det har nå kåmmet solide tegn på at den koslege høgtida er i vente. Eg har havna på jolebruskjøyret - jolebrusen over alle jolebrusar er å få tak i.











Har du smaka den " GRUMSA JOLEBRUSEN " ?





Ellers er det jammen meg grått å trist om dagen....Tåke og regn , null sno og kulde. Det hadde vore fint å sett litt kvitt gull på bakken snart slik att ein slepp å sjå på lauv som kanskje burde vore raka. Men utesyslar i form av hagearbeid er sett på pause fram til våren i gjen. Syns det blir veldig mørkt med slikt veir som der er nå.



Ha ein fin dag uansett veir og vind....




-N-