lørdag 24. mars 2012

utesysslar...

Ska alli hesje meir, men bare turke flatt...


Det er delar av ein sang som sei det. Noke eg gjeng å nynnar når eg har tatt raka fatt for å fjerne gamalt daudt ugras frå i fjor. For det fine med sno på nyopretta tomt er at det midlertidleg gjøymer det du ikkje rakk å gjere noke med i fjor.
Hos oss gjeld det halvparten av nedsida på huset som ikkje er raka og sådd til med gras. Vips etter å ha raka frå toppen av jordet og ned rundt huset kåm knotten og latskapen mot meire raking for fjorårets rakejobb. Nå ska eg kjappt skyte inn au at kjedlegare enn å rake, ska du leite lenge etter. Men på våren er det ikkje så mange andre prosjekt på gang, så då er det til nød greit nokk. Å du verden så moro når det blir litt finare. Det skal neimen ikkje mykje til når det ser slik ut som det gjer her...*S*

Nå er planen å gjere det ferdigt, sprøyte vekk ugrasset for så å så gras. Du verden det høyrdes fort gjort ut. Men med mine rakeferdighetar og uthaldenhet er eg nok ikkje arbeidsledig med det fyrste. Hjelper heller ikkje med den høggravide magen som gjer sitt med formen..:)




Rakar alt daudt ugras i haugar, for så å håpe at det er noken med bedre egenskapar til å bøyge seg, les mannen i huset :), kjem heim og hiv det på røysa. Kjenner verkleg på at eg ikkje er noke gardskjering. Ugraset ser nesten ut som høy, så det er bare hesjene som manglar...hehe











Kjem ikkje så veldig fram på bildet, men du kan skimte der det ser daudt ut å veldig daudt å mykje meire fylde i ugraset...hehe...har planar om å ta resten av denne skråninga...









Sol og sommaraktige tempraturar gjer jammen sitt på arbeidslysten om dagen. Planane for uteområdet rundt huset blir mange, så det blir spennande å sja korleis resultatet av planane blir. Må kanskje sei det er mine planar, å då kjem det heilt klart ann på kva mannen tenker om dei planane....:)



Eit stykk jordhaug som skal fordelast ut over der det måtte behøvast hist å pist rundt huset. Kjenner at det er verkleg eit stolt syn, det er noke av det fyrste du ser når du kjøyrer opp mot huset. Ein jord/stein haug med masse ugras på...flott...:)
Trøsta er : roma vert IKKJE bygd på ein dag..:)











For det om det meste minner om vår, har me fremdeles litt som minnar oss på att det ikkje er så lenge sidan vinteren var her. Syns fortsatt at vintersesongen var for stutt, men kan ikkje gjere noke med veiret, så får bare kose seg med det ein får.



















Ha ein fin vårleg helg vidre....:)


Å husk å stille klokka ein time fra i nått...:)

tirsdag 13. mars 2012

Vårstemning...

Høvdingen he kaupt seg nytt leiketøy,les motorsag,dermed måtte nøken tre vike for endå bedre utsikt...å ned med trea kåm det ned fine kvistar med gåsongar...det er vår det...:):)

mandag 12. mars 2012

Vår...

Anten om ein vil det eller ei, så er det mykje som minner om vår ute nå...


Å til å med på Køsa. For etter fleire månadar med lite og ingen sol, er den nå tilbake. Å det er veldig godt med sol når ein har moglegheten til å vere ute i fint veir. Me har starta og rydde vekk litt vinter ting. Snofresaren er blant ana ein av tinga som har blitt parkert. Bamsen (scooteren) kjem godt med til slike "flytte sjauar", hehehe...












Eg "fjuska" litt i starten å hjalp isen vekk litt frå inngangspartiet. Men i helga har veir og vind gjort ein rektig så god jobb å fjerna så å sei resten. Nå er det tørrt og fint akkurat utanfor døra. Det er meire enn ein kan sei om resten av sidene på huset. Der ber det prega av å vere bløtt, gjørmete/leire , så det er godt med ei side om ikkje ana.













Det har lenge sett ut som at det har vore grønt i tuppane på selja i tretoppane rundt jordet her. Nå har det blitt bart i utkanten av jordet, så på joggeskoa bar det ut for å sjå. Ikkje bare har det blitt grønee nye skot, men gåsongar og. Det er jammen meg tidleg.












Men me rår ikkje med været, så det er bare å ta i mot det som kjem uansett om det er det ein ønsker eller ei. Eg for min del syns våren er ein månad for tidleg...:)



Ha ein strålande dag vidre
- Håpar du ikkje blæs vekk..:)

tirsdag 6. mars 2012

Håndarbeid...

Håndarbeid....


Det er så mykje fint ein kan lage innanfor håndarbeid. Hekle er noke eg syns ser greit ut å kunne. Det er mykje på grunn av at det er bare ei nål å halde greie på, å du kan lettare starte opp igjen eller rette det du har gjort gale.. Har funne ei nettside med mange fristande oppskrifter som heiter drops design. Der har du alt ifrå oppskrifter til hekling og strikking, hjelpevideoar å tips. Supert førr ein håndarbeids analfabet som meg..*S* Har tendensane til å klare ting lettare dersom eg blir vist, værre med dei "kryptiske" oppskriftene.

http://www.garnstudio.com/lang/no/kategori_oversikt.php



Så når ei som meg som skulle ønske eg var flinkare, så er det bare å sete i gang å øve. Har fortald før att eg har eit teppe på gang, som eg heklar. Aldri hekla før, å sete i gang med eit teppe....Kanskje ikkje det smartaste, men nå nermar det seg..:) Driv å heklar kanten rundt nå. Kjem tilbake med bilde når det er ferdigt.
Så kan nok ikkje legge vekk heklenåla heilt, må nokk bare til med eit nytt prosjekt etterpå...:)




Har du håndarbeid på gang?


-N-