torsdag 29. august 2013

Om ein bare fær tenkt seg litt om

Har lenge tenkt at eg ikkje er heilt fornøgd med stoga...Sidan mannen meiner at om eg vil lage eit hol skal eg vite at d skal henge der i minst 10 år....(!?)...er enig, å litt uenig all den tid at d er vanskleg nokk å få bestemmt seg kvar ein skal henge opp noke...

Denna veka har eg lest ein del blad. Å sett mange som pyntar opp med stigar både ute å inne...Det er mange å kjøpe, men til kva for ein pris. 500 kr for noke som ser enkelt ut å lage sjølv.
Ute å tussla i hagen i dag, å grubbla på kva for tre eg skulle ofre for å lage den stigen. Så kåm eg på den stigen som var gamal å ein smule røten, laga av høvdingen sin bestefar forr x antall år sia. Saga av d røtne å drog den inn. Til å med fæm åringen lura på om eg hadde blitt rar...;)
Ein liten tur på oleas hus, 3 ljosstakar seinare...vips koslegt blikkfang...:)

tirsdag 27. august 2013

Seinsommar

Sommaren kåm - å gjekk...Men du å du førr ein sommar...Nydleg...

Prosjekt har d vore litt av...å få bedre utsikt blant ana...Det har me fått - check
Beisa terassen au. Var så i tvil om farge, mn då eg var å såg i måleforetninga på utstilte planker var eg ikkje i tvil lengre...fargen blei fjellbris, ein grå farge. Har ein brunfarge på andre sida av huset, burmateak, mn den var ikkje noke eg ønska om igjen.

Blomsterbedda har grodd seg litt meire til. Fekk ein tur til gartneri, å d vert med heim både rododendron, nellik, lewesia, anemone på forsommaren...Er veldig glad i rosa så ser jau at beddet går i kvitt, rosa å lilla...;) 
Dette er ein blodbeger eg sådde i fjor...har blitt veldig stor å fin...;)


Utsikt har me fått...


Forandring frå før bildet...


Oppdaga kji før etter eg hadde tatt bilde att mini frøken hadde stillt opp sandalar på kanten....
Til å med peonane blømte i år....;)
Noken av blomane du ser er peon, veldig gamal nellik rose som har stått på bruket i alle år. Korporslhjerte, brudeslør, strandnellik...:)


Den opstamma dvergsyrinen blømte fint i år, ikkje minst ei nydleg lukt...


Etter mykji om å men er flaggstanga på plass...16.mai seint om kvelden kåm den opp, å dagen etter tatt i bruk...:)

Det var litt frå denne kanten...☀😃👍