mandag 30. januar 2012

Gode å haldbare bollar...

I håp om å halde seg vaken tenkte eg at skulle dele ei god bolle oppskrift.
Eg å Håvard baka i helga, og det er til stor stas kvar gång. Bollane brukar stort sett å bli veldig gode og luftige, og har ikkje problem med å "få bein å gå på"...




Gode melis bollar.

150 g smør - smeltast
9 dl mjølk - ha i kjelen med det smelta smøret
300 g melis - ha i kjelen
2 egg - ha i sammen med resten i kjelen - avkjølast ti 37 grader

1 1/2 pk gjær (bruk gjerne den for søte deigar, raud pakke)
2 ts kardemomme
ca 1 1/2 kg mjøl.

Bland det tørre, så ha i væska. La deigen vere litt klissete.

Steikast på 200 grader i 10- 15 min, sjå ann ovnen.





Fyst putte i rosiner....









Eit realt klapp for å få rosinene godt i bollen.











Vips ein fin "bolle kano"...Det var i hvertfall det mini meinte han laga...:)











Ein har gjerne fleire jern i ilden, og eg skulle BARE feste trådane på dei to seiste lappane til lappeteppet å vips så hadde deigen gått over sin breiddegrad.













Lykke til...Håpar bollane smakar dersom du velger å prøve å lage dei...:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar