søndag 7. august 2011

Eit liti husmortips...

Det magiske hvite pulveret


I dag tenkte eg faktsik å slå eit slag for eit genialt husmor tips. Bakepulveret kan brukast til ana enn å bake med.
Har denna veka vore så heldig å få kjempe fin fisk, mestparten har vore rensa, men ikkje den eg fekk i gjår. Det er jau ikkje noke problem å rense den, det er bare ikkje så koslegt noken timar seinare, å fortsatt inhalere fiskelukt mens ein et andre ting. I går var det smågodt - med fiskelukt - mmmmm. Det resulterte i at ein ikkje åt så mykje, så kanskje det er løysning på det problemet...haha.

Eg har prøvd ut bakepulver på lukt i skåp før - med veldig god effekt. Så eg tenkte det skadar nok ikkje å prøve å vaske hendane med det. Så tenkt så gjort. Å det virka - heilt utruleg. Akkurat kva for mengde ein skal bruke å slik må ein bare prøve seg fram. Søkte på netti å fannt fleire tips, sjå bare her :

















Mat til uteblomstene

Klematis og peoner er glade i bikarbonat til middag. Bland to spiseskjeer i to liter vann. De viser sin takknemlighet med store og vakre blomster, ifølge Readers Digest.


Behandle brannskader

Har du brent deg på ovnen? Hell endel bakepulver i en bolle med vann og isbiter. Dynk gasbind i oppløsningen, og legg på brannsåret. Gjenta til det ikke lenger føles varmt der du brant deg. Mange slipper også blemmer etter en slik behandling.



Hygienehjelp

Bland en spiseskje bakepulver i et halvt glass vann etter å ha spist løk eller hvitløk. Bakepulveret nøytraliserer den dårlige ånden. Denne blandingen kan også lindre munnskold. Bruker du bakepulver i tørr tilstand i armhulene nøytraliseres også svettelult. Du lukter ikke blomster eller parfyme etterpå, men du lukter i alle fall ikke vondt.


Mørne kjøtt

Gni biffen inn med bakepulver, og legg det i kjøleskapet i tre til fem timer. Rens kjøttet godt før du steker det. Kjøttet smelter i munnen!


Tar bort lukt

Lukter det vondt i skoskapet? Fyll tåen av en ren sokk med bakepulver, tre til fire spiseskjeer, og slå en knute øverst. Legg sokkene i skapet som lukter vondt. Bakepulveret absorberer lukten. Dette funker også i kjøleskapet, men da kan du ta bakepulveret i en kopp.


Kortvarig lindring av tannpine

Rør en halv teskje bakepulver og en halv teskje salt i et vannglass. Skyll munnen i tre til fire minutter, og tannpinen holdes i sjakk til du får kommet deg til tannlegekontoret.


Hvitere tenner

Nei, bakepulver bleker ikke tennene, men fjerner misfarging og du får hvitere tenner. Det skal også hjelpe mot ising, og er bra for tannkjøttet.




Husvask

Sitron, eddik og bakepulver er bra hvis du vil rengjøre uten vaskemidler. Hvis du foreksempel vil rengjøre en skitten ovn skal du fukte innsiden av stekeovnen med vann før du påfører bakepulver. Sett ovnen på 50 grader over natten. Neste morgen vil det være mye lettere å rengjøre.


Bedre prestasjoner

Får du i deg to til tre spiseskjeer bakepulver et par timer før trening, kan du oppnå prestasjonsøkende effekt, ifølge Sosial- og helsedirektoratet.

Det er gjort mye forskning på inntak av bikarbonat, og forskningen peker entydig på at inntak av bikarbonat (altså bakepulver) har en prestasjonsfremmende effekt på øvelser som utføres med nær maskimal intensitet, og som varer i 1-7 minutter.


Bomber

Bakepulver, kinderegg-beholder og vann = bombe!
Det gjorde me jau mykje som ongar. Veldig moro, heilt til me laga veldig mange, som eksploderte på kjøkknet til tante...Ehh, plutsleg ikkje moro lengre. Virka som det hadde formera seg, alle stad...haha






I dag er det fisk på menyen her i huset seinare i dag, så bakepulver vask er nok i bruk igjen då..:)


Ha ein fin dag, kos deg i regnet...:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar