lørdag 20. august 2011

Ting me har fått gjort.



Litt "småtteri" som he vore igjen har blitt gjort - endeleg.



Det er ting av ymse slag som me har fått gjort den seiste veka. Det har vore litt måleveir, så nå har me kåmi litt lengre på den jobben. Men ser svart på å bli ferdig, med tanke på at det er ikkje mykje opphald over fleire dagar, og er heller noke rått om nettane. Så for å unngå bubblete veggar prøvar me å ta forhandsreglar.






Ei veldig sjarmerande dynamitt kasse som blir bruka til vaskemiddel på vaskerommi den er ikkje av ny dato, men er veldig fornøgd med den så tenkte eg starta med å vise den.












Fekk i dag sauma endane på kappa, og hengt opp gardin på vaskrommet og boden. Blei veldig fornøgd med utført jobb, ettersom kappa har liggi i posen i 3 viker. Å sy er heller ikkje noke eg gjer ofte. Men syns faktisk det gjekk over all forventning. Hehe...Men sjangsen for at eg gjeng noken syersker i næringa er ikkje så stor. * s *












Boden er grei nok, men ikkje slik som me ser føre oss at den skal vere. Me flytta med oss dei gamle klesskåpa frå det gamle huset å sette inn noken blant ana her inne. Veldig greit å ha yttertøy å diverse her. Har au kjøpt billege skoskåp på ikea, som fungerar greit nok til me gjer ei permanent løysning...











Det er noken detaljar på gardina. Syns dei var veldig fine og er kjøpt hos Berit på farge & gåvebua. Syns eg har vore veldig heldig som har funne fine kapper til kjøkknet og nå desse.









Boden nesten i sin heilhet....:)











Høvdingen har i dag klyppt halvparten av jordet på nedsida av huset. Ikkje akkurat det beste redskapet for å slå jordet med - men man tager det man haver. Det er godt å ta langs kantane, for det gror fort opp noken tre som me ikkje treng fleire av.









Glaskarmar og hjørnekassene har fått 1 strok med visir og to med måling i løpet av sommaren.










Å inngangspartiet har fått farge istadenfor trekvitt....:)











Sommaren er over for både meg å mine blomar sin del. I all ergelse over stygge blomar, så kjøpte eg meg haustblomar i staden. Lyngen lyste fint opp i nyshina inngangsparti...:)














Så nå når sommaren er over, har eg starta å glede meg til jol...hehehe....det er heldigvis ei stund til. Men ser heilt klart at eg kjem til å kose meg meg den fyrste jola i nytt hus.




Er det bare mine sommarblomar som ser ut som dei har sett sine bedre dage??




Ha ein fin fin laurdagskveld..:)

Flåklypa og laurdagsgøtt hera i husi..:)

mandag 8. august 2011

Spontant kaup..:)



I dag tenkte eg at eg skulle vise det kuppet eg å høvdingen gjorde då me var på shopping forrige gång han var heime. Me har lenge syns at stoga har vore litt tom, og at me har hatt for få siteplassar. Så me ville ned å kaupe noken godstolar, som me kunne bruke i tilegg til soffan.

Turen gjekk til kristiansand, med kapellhengar. Me hoppa frå stol til stol, frå butikk til butikk. Så fannt me noken stolar, fannt fram stoffprøver, sette oss i ein soffa for å sjå nermare. Så var det gjort - me blei solgt - eller det vil sei soffan blei solgt. Soffan me sette oss i var så fin, praktisk og stor.:):)


Så etter me hadde sikkert vore der i ein time, fannt me ut at me skulle gå i nabobygget og ete litt å tenke på det (nydleg kina mat by the way). Så bar det tilbake like ubesluttsomme. Høvdingen va faktisk den som var mest ivrig men EG var den som argumenterte mot. Ikkje sjønnar eg, men slik var det i hvertfall. Så etter nok ein time, var soffan betalt, pakka og gnudd inn i hengaren. Det var halve moroa, at ein fekk den med seg med ein gång...:)

Syns sjølve at me var veldig spontane, og tenkte på forrige gång me hadde ein lignande tur. Skulle ha hagle , å kåm heim i gjen med ein bil....hahaha...komisk...Endå værre var at det var ein drit bil. Men det er ei ana historie...:)

Med på kaupet fekk me med eit fint flossa teppe. Heilt nydlegt å gå på, og mini ligg ofte på golvet og kosar seg med barnetv..:)











Nina har sakt ho ikkje skulle ha "sjeselong", men vips. Soffan var lissom allerede i eit ferdig oppsett, så det vert som det vert....













Her er eit kosehjørne i soffan. Det er breiare pute og er meire tilbakelent i ryggen...:)









Fargen er brunmelera, veldig praktisk så blir ikkje flekkane så synlege.














Har etter 14 dage fortsatt ikkje fått noken fast plass. Alt til sitt bruk...:)




- N -




Ps. Elin om du les detta : du må førtsatt kåme å prøve den førr det om du he "sett den"..:):)

søndag 7. august 2011

Eit liti husmortips...

Det magiske hvite pulveret


I dag tenkte eg faktsik å slå eit slag for eit genialt husmor tips. Bakepulveret kan brukast til ana enn å bake med.
Har denna veka vore så heldig å få kjempe fin fisk, mestparten har vore rensa, men ikkje den eg fekk i gjår. Det er jau ikkje noke problem å rense den, det er bare ikkje så koslegt noken timar seinare, å fortsatt inhalere fiskelukt mens ein et andre ting. I går var det smågodt - med fiskelukt - mmmmm. Det resulterte i at ein ikkje åt så mykje, så kanskje det er løysning på det problemet...haha.

Eg har prøvd ut bakepulver på lukt i skåp før - med veldig god effekt. Så eg tenkte det skadar nok ikkje å prøve å vaske hendane med det. Så tenkt så gjort. Å det virka - heilt utruleg. Akkurat kva for mengde ein skal bruke å slik må ein bare prøve seg fram. Søkte på netti å fannt fleire tips, sjå bare her :

















Mat til uteblomstene

Klematis og peoner er glade i bikarbonat til middag. Bland to spiseskjeer i to liter vann. De viser sin takknemlighet med store og vakre blomster, ifølge Readers Digest.


Behandle brannskader

Har du brent deg på ovnen? Hell endel bakepulver i en bolle med vann og isbiter. Dynk gasbind i oppløsningen, og legg på brannsåret. Gjenta til det ikke lenger føles varmt der du brant deg. Mange slipper også blemmer etter en slik behandling.



Hygienehjelp

Bland en spiseskje bakepulver i et halvt glass vann etter å ha spist løk eller hvitløk. Bakepulveret nøytraliserer den dårlige ånden. Denne blandingen kan også lindre munnskold. Bruker du bakepulver i tørr tilstand i armhulene nøytraliseres også svettelult. Du lukter ikke blomster eller parfyme etterpå, men du lukter i alle fall ikke vondt.


Mørne kjøtt

Gni biffen inn med bakepulver, og legg det i kjøleskapet i tre til fem timer. Rens kjøttet godt før du steker det. Kjøttet smelter i munnen!


Tar bort lukt

Lukter det vondt i skoskapet? Fyll tåen av en ren sokk med bakepulver, tre til fire spiseskjeer, og slå en knute øverst. Legg sokkene i skapet som lukter vondt. Bakepulveret absorberer lukten. Dette funker også i kjøleskapet, men da kan du ta bakepulveret i en kopp.


Kortvarig lindring av tannpine

Rør en halv teskje bakepulver og en halv teskje salt i et vannglass. Skyll munnen i tre til fire minutter, og tannpinen holdes i sjakk til du får kommet deg til tannlegekontoret.


Hvitere tenner

Nei, bakepulver bleker ikke tennene, men fjerner misfarging og du får hvitere tenner. Det skal også hjelpe mot ising, og er bra for tannkjøttet.




Husvask

Sitron, eddik og bakepulver er bra hvis du vil rengjøre uten vaskemidler. Hvis du foreksempel vil rengjøre en skitten ovn skal du fukte innsiden av stekeovnen med vann før du påfører bakepulver. Sett ovnen på 50 grader over natten. Neste morgen vil det være mye lettere å rengjøre.


Bedre prestasjoner

Får du i deg to til tre spiseskjeer bakepulver et par timer før trening, kan du oppnå prestasjonsøkende effekt, ifølge Sosial- og helsedirektoratet.

Det er gjort mye forskning på inntak av bikarbonat, og forskningen peker entydig på at inntak av bikarbonat (altså bakepulver) har en prestasjonsfremmende effekt på øvelser som utføres med nær maskimal intensitet, og som varer i 1-7 minutter.


Bomber

Bakepulver, kinderegg-beholder og vann = bombe!
Det gjorde me jau mykje som ongar. Veldig moro, heilt til me laga veldig mange, som eksploderte på kjøkknet til tante...Ehh, plutsleg ikkje moro lengre. Virka som det hadde formera seg, alle stad...haha






I dag er det fisk på menyen her i huset seinare i dag, så bakepulver vask er nok i bruk igjen då..:)


Ha ein fin dag, kos deg i regnet...:)

tirsdag 2. august 2011

Ettertanke

Det er ei stund sidan det har blitt eit nytt inlegg her. Syns ikkje det har passa seg med noke innlegg med tanke på alt det grusomme som har skjedd. Har tenkt som så at mine nyaste kaup eller gjeremål har vore lite å skrive om. Å i slike stunder som det har vore etter terroren blir ein tom for ord - men ein har dei i tankane.











( bilde tatt frå interflora)







Eg kjem nokk innom igjen snart.





Ha ein fin sommar dag