onsdag 9. mars 2011

Inn i gamet

Trur nøkk det er heilt sannt at ein må bygge fleire gonger, ikkje bare for å få det heilt som ein vil. Men au for å bli meire inn i "gamet".

Med "gamet" så meiner eg du verden sø mange ting ein gjer som ein ser i etterkant ikkje var så lurt eller som ein ville gjort annerledes.


* Ikkje tru at eit vindauge er eit vindauge. Du må tenke på antall lag, hasper og profilar, sprosser faste/lause.

* Ein pris er IKKJE ein pris. Få det skriftleg, entrepenørar snakkar UTEN moms, noke som har gjett oss noken hakeslepp her og der.

* Har du ein pris på noke, som du velger og oppgradere, så må ein ofte betale ekstra. Eks : ein josbrytar kostar 600 kroner, så velger du ein dimmar i staden. Då tenker ein uvitande husbyggar kanskje det at ein bare betalar mellomlegget. Men åneidadu, du må betale det + at du må betale dimmaren. Bingo, eit punkt 1600. Wow...å då såg ein dei pængane flakse. Å det samme dersom ein har noke med i ein pris, skal entrepenøren ha litt "kompansasjon" for å evt trekke det heilt ut.

* Når me kjøpte innerdørar, såg me at det var uten dørvridar. Tenkte at det er jau ein smal sak, men at det var så dyrt tenkte eg ikkje. Ein dørvridar kan variere frå 90-250, og når ein har mange dørar blir det ein liten sum det.
Men på den postive sida er jau at ein kan velge sjølv.


Dette er litt av det me har oppdaga som eg kjem på nå. Det blir sikkert fleire aha opplevelsar, men håpar at ein har sett det som skal kåme nå.



Hadde store planar om å gjere litt små pussel i heimen i kvell. Men du verden så mange unnskyldningar ein kan finn for å la det vere. Det mest forlokkande i kveld var tv, data og ein haug kk. Det er ikkje lite bare det.
Små pussel som ein har sett på vent etter innflytting. Litt pussing, lakking og måling hist og pist som bare er tiltak. Nei fær prøve å gjere det i løpet av dei neste 14 dagane...hehe kan jau ikkje ana enn å håpe..


I dag fekk Ranghild og Hans Magne ei jente, sø gratulere sø mykje til dei med ei nydleg lita gull jente...:):)


- so long -

2 kommentarer:

  1. Hujei, kjedleg mæ slike iviraskelsar, men sikkert veldig fort å havne i det..:) Sø mykje måtte di gje før huset? sønn totalt mæ alt inni.?

    SvarSlett
  2. Kjedeleg når det blir slik..eg kan lære av deg eg då Nina! Glad for tips;)

    SvarSlett